Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Средба помеѓу академскиот и бизнис секторот од областа на телекомуникациите

Средба помеѓу академскиот и бизнис секторот од областа на телекомуникациите

На 24-ти август 2011 година се одржа средба на членовите на Институтот за телекомуникации при ФЕИТ со петнаесетина раководители и менаџери од најголемите македонски компании и регулаторни тела од областа на телекомуникациите и информатичките технологии: Македонски телеком, One, ВИП, Asseco, EIN-SOFT, Neotel, Агенцијата за електронски комуникации, Македонска радиодифузија и Масит.

Целта на оваа средба беше размена на идеи и искуства за посоодветно структуирање на студиите по телекомуникации, во насока на добивање поквалитетни студенти кои им се потребни на компаниите од телекомуникацискиот сектор.

На средбата се спроведе сеопфатен и детален дијалог, каде претставниците од бизнис секторот ги пренесоа своите досегашни искуства со електроинженерите кои дипломирале телекомуникации на ФЕИТ. Тие ги нагласија своите главно позитивни искуства со студентите, но и укажаа на неопходните подобрувања на студиската програма, од аспект на конкретните потреби на нивните компании и институции.

Беше договорена конкретна идна соработка помеѓу Институтот и компаниите, со цел студентите да стекнуваат што поголеми практични знаења во текот на самото нивно студирање, со што значително би се олеснило нивното вработување во овие компании веднаш по дипломирањето.

sl1.jpgsl2.jpgsl3.jpg

Отворен ден на ФЕИТ

od3.png

ISO 9001:2008

Календар
мај
« мај 2017 »
повтсрчепесане
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031