Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости

Новости

СООПШТЕНИЕ за изјаснување на студентите од студиските програми ИКИ и ИНФО во врска со изборот за понатамошно студирање

Ве информираме дека тековните студенти од студиските програми ИКИ и ИНФО на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, согласно член 9 од Законот за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство - ФИНКИ (Службен весник бр. 171/2010) потребно е да се изјаснат за тоа каде ќе го продолжат своето образование – на ФЕИТ или на ФИНКИ.

повеќе…

УПИСИ 2011 - Втор уписен рок

Слободни места по студиски програми

повеќе…

Предавање на тема 'Liquid crystal, OLED and electrophoresis research at Ghent University' од проф. д-р Кристиан Нејтс од Гент Универзитетот во Белгија

На покана од Лабораторијата по физика при Институтот за математика и физика на ФЕИТ, на 12 септември 2011 година, ќе одржи предавање светски реномираниот професор и научник од областа на фотониката, проф. д-р Кристиан Нејтс (Kristiaan Neyts) од Гент Универзитетот во Белгија (http://www.elis.ugent.be).

повеќе…

Стипендии од Сојузното министерство за наука и истражување на Австрија

Амбасадата на Република Австрија во Скопје известува дека австриското Сојузно министерство за наука и истражување доделува стипендии за студенти, постдипломци и научници за академската 2012/2013 година.

повеќе…

Тече првиот ден од првиот уписен рок на ФЕИТ

Изутринава во 08.00 часот започна првиот ден од првиот уписен рок на ФЕИТ.

повеќе…

Конкурс за упис на студенти од III циклус на студиската програма Електротехника и информациски технологии на ФЕИТ за 2011-2012 година.

Конкурсот за упис на докторски студии на УКИМ е објавен (http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/262_KONKURS_III_CIKLUS_ZA_OBJAVUVANJE_FINALEN.pdf) и ќе биде активен од 15.08.2011 год. до 15.09.2011 год.

повеќе…

Факултетот доби две нови лаборатории по модерна физика

ФЕИТ доби две нови лаборатории по модерна физика како грант од Меѓународната агенција за атомска енергија, во рамките на меѓународниот проект „Подобрување на едукативните можности и можностите за обука во нуклеарната физика и нејзините апликации“.

повеќе…

Оглас за пракса во ФЛАОП

Факултетот за електротехника и информациски технологии на студентите им овозможува извршување на пракса во рамките на ФЛАОП.

повеќе…

Дејства на документ