Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости

Новости

УПИСИ ФЕИТ 2011

Рокови за пријавување и запишување

повеќе…

ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА СЕПТЕМВРИСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА - ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ

ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА СЕПТЕМВРИСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА - ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ

повеќе…

Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“

Од 04.07 до 08.07 на ФЕИТ ќе се одржи летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ во рамките на DAAD проектот "Embedded System Design".

повеќе…

Оглас за летна пракса во EVN

EVN Македонија ги повикува сите заинтересирани студенти од 3 и 4 година...

повеќе…

Соопштение за пријавување испити

Пријавување на испити за АВГУСТОВСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА за студентите од прв циклус на студии ќе се врши во два термина и тоа:

повеќе…

Студентска пракса во Агенцијата за енергетика на РМ

Агенцијата за енергетика на Република Македонија нуди можност за пракса на еден студент од завршните години на Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје.

повеќе…

Промоција 2011

Промоција 2011

На 16.06.2011 година се одржa свечената Промоција на дипломирани и магистрирани студенти кои дипломирале или магистрирале на Факултетот за електротехника и информациски технологии - Скопје (ФЕИТ) во периодот од 15 мај 2010 година до мај 2011 година.

повеќе…

Пофалници за студентите со постигнат просек по години

На 16.06.2011 година (четврток), во 11:00 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ на студентите од ФЕИТ кои учебната 2009/2010 година ја завршиле со просек 9 или над 9 ќе им бидат доделени награди и пофалници.

повеќе…

Напомена за реализација на студентска пракса

Во врска со обврската за остварување на студентски пракси, ве известуваме дека како студентски пракси се признаваат и праксите реализирани во странство, преку студентските асоцијации и специјализирани организации. Повеќе информации за праксите можете да добиете од следниве прилози:

повеќе…

Список на студенти со просек 9 и над 9

Објавен е списокот на студенти кои во учебната 2009/2010 година постигнале вкупен просек 9 и над 9.

повеќе…

Одржан првиот отворен ден на WiNGroup

На 24.06.2011 во периодот од 11 до 14 часот во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) - Скопје се одржа првиот WiNGroup отворен ден. Директен повод за отворениот ден беше добиената награда за најдобра демо платформа на членовите на WiNGroup, насловена како "Constructing Radio Environment Maps using Heterogeneous Spectrum Sensors". Наградата беше добиена на најпрестижната телекомуникациска конференција од областа на мрежи со динамички пристап кон спектар IEEE DySPAN 2011 која се одржа во Ахен, Германија, во мај 2011.

повеќе…

Впечатоци од летната школа "Embedded System Design" што се одржа од 04 до 08 јули на ФЕИТ во рамките на истоимениот DAAD проект

Ниту високите температури, ниту повременото блескаво светло во предавалните не ги поколебаа четиринаесетте предавачи, петте излагачи на работилницата, дванаесетте студенти на школата и, во просек, седумнаесетте (од осум до триесет) посетители на презентациите, максимално да се ангажираат во работата на летната школа

повеќе…

Дејства на документ