Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Тековни соопштенија за студентите Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Објавено на 12.06.2018 година

 

 

feitlogo.png

 

На 21 јуни 2018 година (четврток), со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со успех 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија.

 

Во рамки на свечениот настан ќе се доделуват награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.


 


Список на студенти по години кои во учебната 2016/2017 постигнале вкупен просек 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија

 

Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити

  Ред. бр.

  индекс

  Презиме

  Име

  СП

  кредити

  просек

  1

  274/2016

  Буцевски

  Методија

  ТКИИ

  60

  10

  2

  166/2016

  Пејчиноски

  Дејан

  КХИЕ

  60

  10

  3

  98/2016

  Перевски

  Јовица

  ЕЕС

  60

  10

  4

  6/2016

  Шулајковска

  Милјана

  КТИ

  60

  9,91

  5

  2/2016

  Петковска

  Татјана

  КХИЕ

  60

  9,82

  6

  203/2016

  Нецева

  Марија

  КТИ

  60

  9,64

  7

  16/2016

  Алексовски

  Бојан

  КХИЕ

  60

  9,55

  8

  187/2016

  Мирческа

  Александра

  КТИ

  60

  9,55

  9

  193/2016

  Чаушевска

  Марија

  КТИ

  60

  9,55

  10

  17/2016

  Глушица

  Бојан

  КХИЕ

  60

  9,45

  11

  204/2016

  Кочовска

  Теодора

  КТИ

  60

  9,45

  12

  157/2016

  Христов

  Благој

  КСИАР

  60

  9,36

  13

  186/2016

  Черепналковска

  Ана

  КТИ

  60

  9,36

  14

  224/2016

  Ивановски

  Петар

  КТИ

  60

  9,18

  15

  74/2016

  Костадинов

  Филип

  ЕАОИЕ

  60

  9,09

  16

  20/2016

  Лазаревска

  Ива

  КХИЕ

  60

  9,09

  17

  135/2016

  Мирчески

  Петар

  КСИАР

  60

  9,09

  18

  260/2016

  Неделковски

  Мартин

  КХИЕ

  60

  9

  19

  220/2016

  Николова

  Драгана

  КТИ

  60

  9

  20

  97/2016

  Реџиќ

  Јован

  ЕЕС

  60

  9

Завршиле II студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 120 кредити

  Ред. бр.

  индекс

  Презиме

  Име

  СП

  кредити

  просек

  1

  1/2015

  Рудан

  Виктор

  ЕАОИЕ

  123

  10

  2

  261/2015

  Калабаков

  Стефан

  КТИ

  120

  10

  3

  5/2015

  Мерџановска

  Елена

  КТИ

  120

  10

  4

  208/2015

  Миланова

  Ивона

  КТИ

  120

  10

  5

  2/2015

  Србиноски

  Виктор

  КТИ

  120

  10

  6

  9/2015

  Јанковски

  Милан

  ЕЕС

  120

  9,95

  7

  4/2015

  Доновски

  Давид

  КТИ

  120

  9,9

  8

  93/2015

  Билбилоска

  Катерина

  ЕЕС

  120

  9,76

  9

  62/2015

  Попова

  Ангела

  ЕАОИЕ

  123

  9,74

  10

  22/2015

  Блажевска

  Елена

  ЕАОИЕ

  120

  9,73

  11

  12/2015

  Дичоски

  Дејан

  КХИЕ

  120

  9,71

  12

  3/2015

  Дујковиќ

  Ана

  КХИЕ

  120

  9,57

  13

  270/2015

  Иванов

  Ива

  КХИЕ

  120

  9,52

  14

  44/2015

  Манолева

  Тина

  ЕАОИЕ

  120

  9,52

  15

  11/2015

  Смилевски

  Ѓорѓи

  КХИЕ

  120

  9,48

  16

  243/2015

  Ивановска

  Ирина

  КТИ

  120

  9,43

  17

  262/2015

  Кипријановска

  Ивана

  КТИ

  120

  9,43

  18

  14/2015

  Митровски

  Филип

  КХИЕ

  120

  9,38

  19

  119/2015

  Пурелку

  Ерблина

  ЕЕС

  126

  9,36

  20

  354/2015

  Трајаноска

  Марија

  КТИ

  120

  9,29

  21

  283/2015

  Пејчиноски

  Стефан

  КХИЕ

  120

  9,24

  22

  13/2015

  Петрески

  Деан

  КХИЕ

  120

  9,24

  23

  210/2015

  Младеновска

  Наташа

  КТИ

  120

  9,19

  24

  19/2015

  Петкоски

  Стефан

  КСИАР

  120

  9,19

  25

  219/2015

  Сарваноска

  Ксенија

  КТИ

  120

  9,19

  26

  279/2015

  Кузмановски

  Игор

  КХИЕ

  120

  9,14

  27

  15/2015

  Фелкароски

  Никола

  КХИЕ

  120

  9,14

  28

  166/2015

  Арсов

  Стефан

  КСИАР

  120

  9,05

  29

  170/2015

  Борковски

  Стефан

  КСИАР

  120

  9,05

  30

  6/2015

  Карамачоска

  Ирина

  ЕЕС

  120

  9,05

  31

  338/2015

  Муцунска

  Мишел

  КСИАР

  120

  9,05

  32

  125/2015

  Стојковски

  Илија

  ЕЕС

  120

  9,05

  33

  63/2015

  Пушев

  Зоран

  ЕАОИЕ

  123

  9,04

  34

  255/2015

  Трајановски

  Наум

  КХИЕ

  120

  9

Завршиле III студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 180 кредити

  Ред. бр.

  индекс

  Презиме

  Име

  СП

  кредити

  просек

  1

  1/2014

  Наумовски

  Андреј

  КТИ

  180

  9,81

  2

  187/2014

  Величковска

  Бојана

  КТИ

  182

  9,58

  3

  235/2014

  Попоски

  Марко

  ТКИИ

  180

  9,58

  4

  10/2014

  Попоска

  Марија

  ТКИИ

  180

  9,55

  5

  3/2014

  Буџакоски

  Никола

  КСИАР

  180

  9,45

  6

  58/2014

  Хамза

  Арди

  ЕАОИЕ

  180

  9,44

  7

  75/2014

  Апостоловска

  Марија

  ЕАОИЕ

  183

  9,42

  8

  7/2014

  Бјелиќ

  Мариа

  КСИАР

  180

  9,42

  9

  45/2014

  Тасевска

  Наталија

  ЕАОИЕ

  183

  9,34

  10

  26/2014

  Саздовска

  Симеона

  ЕАОИЕ

  180

  9,19

  11

  46/2014

  Божиновска

  Нада

  ЕАОИЕ

  180

  9,16

  12

  12/2014

  Јанев

  Кире

  КХИЕ

  180

  9,16

  13

  90/2014

  Спасовска

  Елена

  ЕЕС

  180

  9,16

  14

  287/2014

  Ставрева

  Симона

  ТКИИ

  180

  9,16

  15

  71/2014

  Јованова

  Наташа

  ЕАОИЕ

  183

  9,03

  16

  138/2014

  Георгиевски

  Владо

  ЕЕУМ

  180

  9

  17

  289/2014

  Колоска

  Симона

  ТКИИ

  180

  9


Список на студенти заслужни за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година


Прво место ICAMES 2018 Истанбул, Турција


1. 62/2015 Ангела Попова
2. 53/2015 Ангела Најдоска
3. 36/2015 Илија Ивановски
4. 66/2015 Ведран Симовски
5. 1/2015 Виктор Рудан

Прво место меѓународен натпревар EBEC 2018, Ниш, Прототип на паметна табла

  1. 55/2015 Јасна Станисавлевиќ
  2. 73/2015 Елена Стефановска
  3. 89/2015 Александар Цоневски

Балкански натпревар по Labview  2017, Белград

  1 123/2012 Мино Тодоров
  2 66/2015 Ведран Симовски
  3 36/2015 Илија Ивановски
  4 107/2015 Константин Кузмановски
  5 101/2013 Илир Селмани
  6 158/2014 Николчо Петковски

Спорт

   

  156/2014 Теодора Митаноска Ракомет жени (прво место)
  267/2017 Тијана Темелковска Ракомет жени (прво место)
  137/2017 Ана Иванова Ракомет жени (прво место)
  920/2009 Бранислава Тасевска Ракомет жени (прво место)
  168/2015 Тамара Астарџиева Ракомет жени (прво место)
  163/2015 Сандра Ампова Ракомет жени (прво место)
  272/2017 Хава Хусени Ракомет жени (прво место)
  279/2014 Ивана Демјанова Ракомет жени (прво место)
  34/2014м Ангела Угриновска Ракомет жени (прво место)
  129/2017 Теа Вељковиќ Ракомет жени (прво место)
  240/2017 Евгенија Богоевска Ракомет жени (прво место)
  16/2012 Марија Салатиќ Ракомет жени (прво место)
  250/2017 Теодора Колевска Ракомет жени (прво место)
  259/2017 Александра Павлеска Ракомет жени (прво место)
  163/2014 Елена Пишовска Ракомет жени (прво место)
  284/2014 Амел Вејсел Ракомет мажи (второ место)
  58/2015 Марко Несторов Ракомет мажи (второ место)
  185/2017 Никола Јованов Ракомет мажи (второ место)
  259/2016 Игор Наумовски Ракомет мажи (второ место)
  123/2017 Мартин Беличовски Ракомет мажи (второ место)
  263/2015 Николај Апостоловски Ракомет мажи (второ место)
  33/2015 Александар Жупаноски Ракомет мажи (второ место)
  226/2017 Томче Мачковски Ракомет мажи (второ место)
  193/2014 Антонио Џаков Ракомет мажи (второ место)
  201/2014 Кристијан Велјановски Ракомет мажи (второ место)
  78/2017 Горан Стефановски Ракомет мажи (второ место)
  71/2017 Петар Николов Ракомет мажи (второ место)
  29/2017 Павел Нечовски Ракомет мажи (второ место)
  257/2016 Христина Младеновска Кошарка жени (второ место)
  314/2015 Мартина Радевска Кошарка жени (второ место)
  327/2015 Сања Цветковиќ Кошарка жени (второ место)
  249/2015 Тамара Јовановска Кошарка жени (второ место)
  168/2015 Тамара Астарџиева Кошарка жени (второ место)
  163/2015 Сандра Ампова Кошарка жени (второ место)
  6/2015 Ирина Карамачоска Кошарка жени (второ место)
  201/2016 Тања Димова Кошарка жени (второ место)
  129/2017 Теа Вељковиќ Кошарка жени (второ место)
  16/2012 Марија Салатиќ Кошарка жени (второ место)
  38/2016 Ива Димеска Одбојка жени (трето мето)
  188/2016 Ана Ристовска Одбојка жени (трето мето)
  64/2017 Тамара Јурчиќ Одбојка жени (трето мето)
  263/2017 Јана Спасовска Одбојка жени (трето мето)
  56/2015м ЕМИЛИЈА ПОПЈОРДАНОВСКА Одбојка жени (трето мето)
  312/2015 Елена Несторова Одбојка жени (трето мето)
  301/2015 Габриела Димова Одбојка жени (трето мето)
  920/2009 Бранислава Тасевска Одбојка жени (трето мето)
  34/2014м Ангела Угриновска Одбојка жени (трето мето)
  123/2013 Ивана Конеска Одбојка жени (трето мето)
  34/2016 Александра Михајловска Одбојка жени (трето мето)
  203/2012 Роберт Алексоски Одбојка мажи (трето место)
  25/2015 Иван Величковски Одбојка мажи (трето место)
  267/2014 Давид Нунев Одбојка мажи (трето место)
  236/2015 Милан Габер Одбојка мажи (трето место)
  58/2017м Илија Илиевски Одбојка мажи (трето место)
  2/2017м Стефан Златинов Одбојка мажи (трето место)
  318/2015 Ненад Станоевски Одбојка мажи (трето место)
  203/2015 Иван Христовски Одбојка мажи (трето место)
  85/2012 Стефан Змејкоски Одбојка мажи (трето место)
  133/2017 Един Демири Одбојка мажи (трето место)
  321/2015 Мартин Стојчевски (шах прво место)
  164/2017 Димитар Ставров-Вешки (шах трето место)
  239/2016 Виолета Аргирова (шах второ место)
  80/2014 Бобан Атанасов (пинг понг трето место)
  82/2016 Ања Крстевска (тенис второ место)
  143/2014 Тамара Котевска (тенис трето место)
  213/2014 Јовица Блажевски (куглање второ место)

Маратон

  Александра Златкова Женскa штафетна екипа
  Ања Крстевска Женскa штафетна екипа
  Ирина Ивановска Женскa штафетна екипа
  Мариа Бјелиќ Женскa штафетна екипа
  Доц. д-р Томислав Карталов Маратон
  Виктор Андоновиќ Машка штафета Екипа бр.1
  Доц. д-р Томислав Шуминоски Машка штафета Екипа бр.1
  Петар Турмакоски Машка штафета Екипа бр.1
  Филип Стојановски Машка штафета Екипа бр.1
  Алберт Бериша Машка штафета Екипа бр.2
  Александар Жупаноски Машка штафета Екипа бр.2
  Никола Буџакоски Машка штафета Екипа бр.2
  Стефан Петрушевски Машка штафета Екипа бр.2
  Ана Черепналковска Полумаратон
  Анџело Лазаревски Полумаратон
  Доц. д-р Маре Србиновска Полумаратон
  Филип Макрадули Полумаратон

CLD и CLAD сертификати


  Доц. д-р Живко Коколански Certified LabVIEW Developer
  Бодан Велковски Certified LabVIEW Developer
  Александар Илијевски Certified LabVIEW Associate Developer
  Андреј Грунески Certified LabVIEW Associate Developer
  м-р Марија Марковска Certified LabVIEW Associate Developer
  Петар Видоевски Certified LabVIEW Associate Developer