Меморандум за соработка меѓу ФЕИТ и SRH Berlin University of Applied Sciences

Објавено: ноември 20, 2019

Размена на студенти и заедничка интернационална програма за едукација на странски студенти ќе понудат Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и СРХ Берлин, Универзитет за применети науки (SRH Berlin). Ова е предвидено со, денес, потпишаниот Меморандум за соработка меѓу двете институции. Dual Study програмата на англиски јазик...

На ФЕИТ презентиран радар за детекција на мини

Последна измена: ноември 19, 2019

18.11.2019, Скопје – Радар за продирање во земја интегриран со хексакоптер за автоматска детекција на мини беше презентиран денеска на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. На презентацијата присуствуваа министерот за одбрана на Република Северна Македонија, Радмила Шеќеринска, ректорот на Универзитетот, проф. д-р Никола Јанкуловски, деканот на...

Одлука за изменување на одлуката бр.09-1920/2 за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско собрание на ФЕИТ

Објавено: ноември 15, 2019

Одлука за изменување на одлуката бр.09-1920/2 за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско собрание на ФЕИТ...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: ноември 15, 2019

  Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во повеќе Сектори/Служби од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00 часот . Истите ќе бидат ангажиран за следниве активности: Сектор за регулативни и големопродажни прашања: Работа и одржување на интерконекциските договори, координација на бизнис и техничките аспекти на...

Деканот Ташковски ги прими добитниците на наградата „13 Ноември“

Објавено: ноември 14, 2019

Професор д-р Христина Спасевска од Факултетот за електротехника и информациски технологии „Универзитет Свети Кирил и Методиј“ – Скопје е добитник на наградата „13 Ноември“ за остварувања во науката, техниката и стопанството од областа Обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. Оваа година, награда „13 ноември“ доби и студентот на ФЕИТ, Стефан Стојковиќ за успешни постигнувања...

ITU Centre of Excellence elearning курс: „Wireless and Mobile Ultra-Broadband: LTE-A Pro, WLAN, and 5G NR”

Датум на настан: 19.11.2019

      19 ноември – 16 декември 2019   International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Wireless and Mobile Ultra-Broadband: LTE-A Pro, WLAN, and 5G NR” од 19 ноември до 16 декември година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на...