RoboMac 2020 – натпревар по роботика и автоматика во Македонија

Датум на настан: 09.03.2020

  Факултетот за електротехника и информациски технологии ги повикува сите студенти, ентузијасти и љубители на роботиката да се пријават на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2020”, кој ќе се одржи по десетти пат во периодот од 9-ти до 14-ти март. Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во парови, да ги...