Потпишан договор за соработка помеѓу ИНОФЕИТ ДИХ и ИТС Софтвер Центар ДООЕЛ Скопје (Искрател)

Објавено: ноември 5, 2021

Во рамките на своите активности за подигнување на капацитетите и зајакнување на партнерската мрежа, ИНОФЕИТ Дигитален иновациски хаб (ДИХ) потпиша договор за соработка со ИТС Софтвер Центар ДООЕЛ Скопје (локална подружница на Искрател Словенија која од неодамна е во сопственост на групацијата S&T од Австрија). Договорот отвора можност за користење на middleware платформата на Искрател...

ITU Centre of Excellence elearning курс: „Future Mobile and Wireless Broadband: LTE-A-Pro, WiFi, Satellites, 5G NR and AI”

Датум на настан: 16.11.2021

16 ноември – 13 декември 2021 International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Future Mobile and Wireless Broadband: LTE-A-Pro, WiFi, Satellites, 5G NR and AI” од 16 ноември до 13 декември 2021 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа,...