Голем успех на нашиот колега проф. Марјан Попов

Објавено: декември 9, 2021

Нашиот поранешен колега проф. д-р Марјан Попов е избран за IEEE Fellow за 2022 година, за неговите придонеси во науката. Ова е едно од највисоките признанија, како и важно достигнување во кариерата, што го доделува едно интернационално здружение на електро-инженерите. Во последните 17 години Марјан работи во областа на заштита на електричните мрежи и моделирање...

Оглас за пракса во Македонски Телеком – Регион Охрид

Објавено: декември 9, 2021

Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за технички услуги – Југ – Регион Охрид во времетраење од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00 часот. Практичната работа се реализира во работни простории на Телеком во Охрид. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Следење...

Оглас за пракса во Македонски Телеком – Регион Скопје

Објавено: декември 9, 2021

Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги – Тим за FTTH имплементација во времетраење од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00. Практичната работа се реализира во работни простории на Телеком во Скопје. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности:...

Нашите најдобри студенти – успешни и во светот

Објавено: декември 7, 2021

Паулина Грнарова најдобро диломиран студент на ФЕИТ и доктор на науки на Универзитет ETH – Цирих e рангирана на престижната листа на магазинот Форбс – „30 under 30“. Рангирањето е резултат на новиот иновативен продукт базиран на вештачка интелигенција кој Грнарова го креираше во рамките на својот старт-ап „DeepJudge“, каде таа е коосновач и главен...