Оглас за пракса/вработување во Македонски Телеком

Објавено: април 12, 2022

Македонски Телеком има потреба од студенти кои имаат познавања и интерес за: IP технологии, IP мрежи, MPLS Технологии и сервиси на кои работат преку IP мрежите Конфигурација, одржување, димензионирање и дизајн на IP мрежи, IP протоколи и рутирање Познавање на корисничките уреди (CPE) како и говорните, дата и IPTV сервиси. Стручно познавање на Linux и...

Оглас за пракса во Народната банка на Република Северна Македонија

Објавено: април 12, 2022

Народна банка на Република Северна Македонија ве известуваме дека студентите на високообразовните институции од областа на економијата, правото, информатичките науки и  други општествени науки коишто се во доменот на работата на организациските единици во Народната банка имаат можност да вршат практична работа во текот на месеците јуни, јули и август 2022 година. Пријавата, пополнета од...

МАНУ избра нов член од ФЕИТ

Објавено: април 11, 2022

Нашиот колега, проф. д-р Зоран Хаџи-Велков е избран за дописен член на Македонската академија на науките и уметностите на Изборното собрание на МАНУ, одржано на 30 март 2022 година. Д-р Зоран Хаџи-Велков е редовен професор на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Тој е светски признат научник во областа на безжични и мобилни...

Стипендии МАКО СИГРЕ

Објавено: април 8, 2022

MAKO СИГРЕ водејќи се од премисата дека секогаш се подобри генерациите кои доаѓаат, веќе 10 години ги поддржува студентите кои студираат на електроенергетските насоки на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје (ФЕИТ). Почнувајќи од академската 2021/2022 година МАКО СИГРЕ започнува со стипендирање на студентите од втора студиска година (4-ти семестар) на студиските програми...

Оглас за пракса во Exelerate

Објавено: април 5, 2022

Аплицирањето за летна пракса во Exelerate е сега ОТВОРЕНО! Почнувајќи од денес може да аплицирате на: https://exelerateit.com/internship Неколку работи што сакаме да ги издвоиме: – Праксата е платена – Претходно знаење за технологиите што ги користиме и/или работно искуство не е неопходно – Се работи за bootcamp, не само стандардна пракса и имаме менторски пристап...