Оглас за платена практична работа во Go Net Communications – Скопје со можност за вработување

Објавено: мај 17, 2022

Телекомуникацискиот оператор Go Net нуди можност за стекнување на нови практични искуства во област на интернет технологија, VoIP, телекомуникациски мрежи и нивно администрирање. Сите заинтересирани можат да го испратат своето резиме на следнава е-меил адреса: info@go.net.mk...

ОТВОРЕН ДЕН НА ФЕИТ – Cofee@FEIT 2.0.

Објавено: мај 17, 2022

На 14.05.2022 година на нашиот факултет се оддржа Отворен ден 2022 година. Настанот беше организиран како неформално дружење на наставниот кадар, студентите и средношколците. Со организирање на овој Отворен ден, ФЕИТ на средношколците им ги  претстави можностите и условите за студирање, детално ги запозна со студиските програми како и тековните проекти на кои работат нашите...

Пријавување испити – втор циклус студии

Објавено: мај 17, 2022

Пријавување испити на втор циклус студии за јунската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 20.5. до 3.6.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот...

Пријавување испити – прв циклус студии

Последна измена: мај 17, 2022

Пријавување испити на прв циклус студии во јунската испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 20.5. до 3.6.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во пријавата...

20 стипендии за студенти на студиската програма Телекомуникации и информациско инженерство

Последна измена: јуни 30, 2022

Агенцијата за електронски комуникации  почнувајки од академската 2022/2023  година, доделува 20 стипендии на најдоброрангираните кандидати при упис на прв циклус студии на студиската програма Телекомуникации и информациско инженерство – ТКИИ. Стипендијата е во висина на школарината за студирање за академската 2022/2023 година....

Трета работилница за развојни микропроцесорски системи во рамките на проектот „Технологија за тебе„

Објавено: мај 11, 2022

На 09 и 10.05.2022 година се реализираше третата работилница за развојни микропроцесорски системи во организација на Логинг Електроникс и Факултетот за електротехника и информациски технологии. На работилницата земаа учество 30-ученици и 28-професори од девет средни училишта за техничко образование од Македонија: СУГС Владо Тасевски, Скопје; СОУ Ѓорче Петров, Крива Паланка; СОТУ Ѓорѓи Наумов, Битола; ССОУ...