Kомпанијата Infineon Technologies Austria организираше работилница на ФЕИТ

Објавено: мај 10, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје беше домаќин на дводневната работилница „Infineon meets FEEIT“, во организација на компанијата Infineon Technologies Austria како дел од програмата IPCEI Microelectronics. Infineon Technologies е во топ 10 светски компании од полупроводничката индустрија со повеќе од 50 000 вработени на светско ниво....

Infinum Academy

Објавено: мај 10, 2022

Инфинум Академијата нуди 5-неделни бесплатни курсеви за програмирање. Во тек е пријавувањето за курсевите за iOS и Android. Сите заинтересирани може да аплицираат на https://academy.infinum.com  најдоцна до 15 Мај....

ФЕИТ доби донација на опрема од SIEMENS и СисКон

Објавено: мај 3, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ја опреми Лабораторијата за релејна заштита со дигитално најсовремена опрема, донација на SIEMENS Австрија и локалниот партнер и дистрибутер СисКон. За правилно и успешно користење на донацијата, австрискиот производител обезбеди и обука за професорите кои понатаму ќе работат со студентите да се запознаат со најновата технологија, а се...