Логинг електроникс опреми две лаборатории на ФЕИТ

Објавено: август 27, 2022

Во новиот семестар студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ќе можат да ги користат ново опремените лаборатории за електроника и електротехника. Опремата е донација од компанијата Логинг електроникс , која во изминатите 25 години постоење во континуитет обезбедува поддршка на факултетот заради подобра едукација на студентите. Според деканот на ФЕИТ Димитар Ташковски...

Подготвителна настава по предметите математика, физика и информатика

Објавено: август 25, 2022

За студентите запишани во прва година на Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје во учебната 2022/2023 година се организира бесплатна подготвителна настава по предметите: математика, физика и информатика. Подготвителната настава: – опфаќа 20 школски часа за секој предмет посебно, – започнува на 14 септември 2022 година, според однапред утврден распоред што ќе биде...

К О Н К У Р С за запишување студенти на прв циклус студии во учебната 2022/2023

Последна измена: август 26, 2022

К О Н К У Р С за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2022/2023...

10 години СКЕЕОР

Датум на настан: 26.10.2022

Здружението за истражување и промоција на енергетска ефиканост и одржлив развој – СКЕЕОР Скопје e етаблирано здружение создадено од студенти кое успешно функционира 10 години, активно делувајќи кон промоција и поттикнување на свеста за проблемите и решенијата поврзани со енергетската ефикасност и одржливиот развој. Оваа година, кога се одбележува Европската година на младите, здружението СКЕЕОР,...

Инфо час на ФЕИТ

Датум на настан: 29.08.2022

Центарот за нови студенти при ФЕИТ организира ИНФО ЧАС на кој ќе може да се информирате за сите детали околу уписите. Часот ќе се одржи on line на 29.08.2022 (понеделник) во 12 часот, ќе може да се вклучите во живо преку платформата ZOOM. Topic: ИНФО ЧАС ФЕИТ Time: Aug 29, 2022 12:00 PM Skopje Join...

Оглас за доделување една стипендија на студенти од втор циклус студии

Објавено: август 19, 2022

                                                                                   Врз основа на Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Универзитетот Св. Кирил и Методиј и...