К О Н К У Р С за запишување студенти на втор циклус студии во учебната 2022/2023

Последна измена: август 19, 2022

К О Н К У Р С  за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје во учебната 2022/2023 година...

Оглас за вработување во СЕТУ ГС Михајло Пупин

Објавено: август 16, 2022

СЕТУ на Град Скопје „Михајло Пупин“ Скопје објавува  ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Еден наставник по група предмети од електротехничка струка/сектор електротехника, со полно работно време 20 наставни часа, 40 работни часа, распоредени во 5 (пет) работни денови во текот на работната недела, со почеток од 01.09.2022 година.   Контакт mail: mpskontakt@yahoo.com тел. бр. 02/60 90 307...

Отворен ден на Уким

Објавено: август 9, 2022

Драги матуранти, наши идни студенти, ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 во периодот 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од факултетите Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера. Запознајте ги одблиску професорите и студентите, прашајте сè што ве...

Билтен бр. 2 од проектот WideHealth

Објавено: август 4, 2022

Европскиот проект WideHealth, координиран од ФЕИТ/УКИМ, го објави својот втор билтен. Во овој билтен на WideHealth може да најдете информации за летната школа за човечки фактори во e-Здравството што се одржа во Лисабон од 11-ти до 15-ти јули, 2022 година. Билтенот исто така споделува информации за други претстојни настани (ко)организирани од WideHealth проектот.Дополнително, билтенот споделува...