СООПШТЕНИЕ

Објавено: декември 7, 2022

Се известуваат сите студенти запишани по првпат во студиската 2022/2023 година дека можат да си ги подигнат документите доставени при уписот на факултет. Подигањето на документите ќе се врши во Одделението за студентски прашања (трет кат) секој работен ден од 12.30 – 14.30 часот со потпишување на изјава за подигање на документи. Одделение за студентски...

8 декември неработен ден, Свети Климент Охридски

Објавено: декември 7, 2022

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2022 година (четврток), ‘’Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот “Св.Климент Охридски”....

Infineon winterschool rocks again

Објавено: декември 5, 2022

Are you interested in energy efficiency, sustainability, renewable energies, and climate protection? Then join the virtual Infineon WinterSchool with the main topic ”TECH FOR GREEN – MAKE THE WORLD EASIER, SAFER, GREENER”. Apply now and spend A THREE-DAY online school, from 8 UNTIL 10 FEBRUARY 2023, packed with lectures from professors and top experts from...

Robomac Junior 2022

Последна измена: декември 5, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, во соработка со Лабораторијата за производство ФЕИТ-ФабЛаб и студентскиот огранок на IEEE, ја продолжува воспоставената традиција и по трет пат го организира натпреварот во роботика и електроника ROBOMAC Junior, во периодот од 30 ноември до 2 декември 2022. Натпреварот ќе се...