ITU Centre of Excellence elearning курс: „NGN Evolution, Future Networks and Ultra-Broadband Internet”

Датум на настан: 28.05.2019

28 мај до 24 јуни 2019 година International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „NGN Evolution, Future Networks and Ultra-Broadband Internet” од 28 мај до 24 јуни 2019 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа, при што истиот ќе...

Пријавување испити за јунска испитна сесија – прв циклус студии

Датум на настан: 13.05.2019

Пријавувањето испити од прв циклус студии за јунската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, во периодот од 13.5 до 23.5.2019 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5 (Прилог) Студентите запишани по стара наставна програма по ЕКТС, запишани од учебната 2004/2005 до учебната 2011/2012 пријавите за испит ги доставуваат...

Отворање на MCIA Micrоsoft Academy на ФЕИТ

Датум на настан: 28.03.2019

Во рамките на ЕУ Дигиталната недела, на 28 март, имаме можност да ги информираме сите студенти од техничките науки за новините во воведувањето на Дигитализацијата во рамките на Факултет за електротехника и информациски технологии — ФЕИТ. Ве покануваме да дојдете и да дознаете како да го направите следниот успешен чекор за вашата кариера во дигиталниот...

Недела на роботиката

Датум на настан: 19.03.2019

Во скоп на Неделата на роботиката во соработка со  Young Engineers Скопје Македонија (STEM едукација во Македонија),  Факултетот за електротехника и информациски технологии и RoboMac 2019,Ве покануваме во вторник (19.03.2019), почнувајќи од 17:30 во Амфитеатарот на ФЕИТ, на настан за деца кои сакаат да видат вистински роботи и да слушнат за таинствениот свет на нивното...

ИНОФЕИТ објавува програма за поддршка на иновативни студентски идеи INNO-SAE 2019

Датум на настан: 29.03.2019

Студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) е иницијатива на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ за поддршка на 60-годишнината на ФЕИТ преку демонстрација на иновативниот капацитет на студентите. Идејата е студентите да работат на иновативни идеи кои може да доведат до развој на прототип и да им помогнат во...

Најава за „RoboMac 2019”

Датум на настан: 18.03.2019

Факултетот за електротехника и информациски технологии ги повикува сите студенти, ентузијасти и љубители на роботиката да се пријават на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2019”, кој ќе се одржи по деветти пат во периодот од 18-ти до 23-ти март. Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во парови, да ги употребат...