Свечено отворање на Студентската Конференција Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2018

Датум на настан: 04.12.2018

Со големо задоволство Ве покануваме на свеченото отварање на овогодишната Студентска Конференција Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2018. Отварањето е со почеток во 10:00h и ќе се оддржи во амфитеатарот на ФЕИТ. Во продолжение може да ја погледнете и агендата за СКЕЕОР 2018. Ве очекуваме! АГЕНДА...

ITU Centre of Excellence elearning курс: „Next Generation Mobile Broadband“

Датум на настан: 20.11.2018

  20 Ноември – 17 Декември 2018 International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Next Generation Mobile Broadband” од 20 ноември до 17 декември 2018 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа, при што истиот ќе се реализира преку...

Meet the Masters by MUFFIN

Датум на настан: 17.11.2018

Meet the Masters by MUFFIN е конференција која и оваа година ќе собере стотици ИТ специјалисти од Македонија. Конференцијата за технички и меки вештини (soft skills) ќе се одржи на 17.11.2018 во City Hall Center (кеј Димитар Влахов бб, Скопје). Влезот на настанот е бесплатен, со задолжително регистрирање на веб страната: muffin.musala.com Keynote спикер на конференцијата е...

Доделување на стипендиите од електроенергетските компании во Р. Македонија 2018 година

Датум на настан: 13.11.2018

ПОКАНА   Деканатот на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје има особена чест и задоволство да Ве покани да присуствувате на Доделување на стипендиите од електроенергетските компании во Р. Македонија 2018 година (АД ЕЛЕМ – Електрани на Македонија; ЕВН – Македонија; АД МЕПСО) Која ќе се одржи во ИНОФЕИТ На 13.11.2018 (вторник) во 11:00...