Интер-регионален Форум за иновации 2023

Објавено: септември 9, 2023

Во просториите на ИНОФЕИТ при ФЕИТ ќе се одржи настанот – конференција Интер-регионален Форум за иновации 2023 во организација на Факулетот за електротехника и информациски технологии, УКИМ, Универзитетот Анхалт, Германија, како и Здружението ЕТАИ на Македонија, во рамките на проектот IDEA-EAST финансиран од DAAD, Германија.

Основната тема на настанот е Renewable energies and Industrial IOT, но и IoT во општ случај за подобрување на ефикасноста и екологијата во секојдневното живеење. Во рамките на настанот ќе се презентираат домашни и странски компании кои работат во овие области, но исто така ќе бидат презентирани и иновативни истражувања од академски кадар од повеќе универзитети од Германија, С. Македонија, Украина, Казахстан и Узбекистан.

Деталната програма на настанот, како и краток преглед на команиите се дадени во прилог.

Повеќе детали за компаниите и истражувачите на следниот линк:

https://drive.google.com/drive/folders/1001Y0cHFrG2nMnWyzDc9pE9L4XYNyaIa

Ве очекуваме!!!

Датуми: 11-13 септември 2023.

Локација: ИНОФЕИТ – Факултет за електротехника и информациски технологии скопје

ОтворањеПонеделник 11.09.2023 во 12h

Регистрација на учесници: 11-12h – понеделник 11.09.2023

Замолуваме доколку сте во можност Вашето присуство да го потврдите на следниот линк (иако регистрација ќе биде можна и пред самиот настан на лице место)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfX-iRX-xL3tawF_NP7Eyx_7-HEJG893WfAsP51fCuAZFapWg/viewform

Description of Companies

АГЕНДА