Посета на Лекс Електрик – Скопје

Последна измена: октомври 25, 2021

Компанијата ЛЕКС Електрик (https://lekselektrik.com.mk), со која Факултетот за електротехника и информациски технологии има потписано меморандум за соработка, на ден 18 и 19.10 2021 на плацот на компанијата организираше презентирање на опрема од компанијата HENSEL – Германија (повеќе на http://www.hensel-electric.de). Презентацијата ја посетија група студенти од нашиот факултет предводени од М-р Љупчо Карајановски. Покрај тоа студентите се запознаа со работата на компанијата како и потребите на компанијата од стручни кадри кои ќе завршат на нашиот факултет.

Воедно беше договорена и понатамошна посета – пракса за студентите согласно ковид мерките и препораките.

Голема благодарност до компанијата и вработените за одвоеното време и прекрасниот прием.