Стипендии МАКО СИГРЕ

Објавено: април 8, 2022

MAKO СИГРЕ водејќи се од премисата дека секогаш се подобри генерациите кои доаѓаат, веќе 10 години ги поддржува студентите кои студираат на електроенергетските насоки на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје (ФЕИТ). Почнувајќи од академската 2021/2022 година МАКО СИГРЕ започнува со стипендирање на студентите од втора студиска година (4-ти семестар) на студиските програми по електроенергетика односно ЕЕС, ЕАОИЕ и ЕЕУМ. Повеќе за правилата и критериумите врз основа на кои ќе се доделат стипендиите, износот и начинот на пријавување на следниот линк: https://mako-cigre.mk/stipendii-nagradi/  Крајниот рок за доставување пријави на конкурсот  е  22.04.2022 година.