Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Објавено: јуни 22, 2018

На 21 јуни 2018 година, во Амфитеатарот на ФЕИТ се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.

Според деканот на ФЕИТ, професор д-р Димитар Ташковски, овие студенти се промотори на Факултетот и затоа, заслужуваат да бидат наградени и да им се признае постигнатиот успех.
Пофалници за завршена учебна 2016/17 со успех 9 и над 9 добија следните студенти:

Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити

166/2016ДејанПејчиноскиКХИЕ

60

10

98/2016ЈовицаПеревскиЕЕС

60

10

274/2016МетодијаБуцевскиТКИИ

60

10

6/2016МилјанаШулајковскаКТИ

60

9.91

2/2016ТатјанаПетковскаКХИЕ

60

9.82

203/2016МаријаНецеваКТИ

60

9.64

187/2016АлександраМирческаКТИ

60

9.55

16/2016БојанАлексовскиКХИЕ

60

9.55

193/2016МаријаЧаушевскаКТИ

60

9.55

17/2016БојанГлушицаКХИЕ

60

9.45

204/2016ТеодораКочовскаКТИ

60

9.45

186/2016АнаЧерепналковскаКТИ

60

9.36

157/2016БлагојХристовКСИАР

60

9.36

224/2016ПетарИвановскиКТИ

60

9.18

20/2016ИваЛазаревскаКХИЕ

60

9.09

135/2016ПетарМирческиКСИАР

60

9.09

74/2016ФилипКостадиновЕАОИЕ

60

9.09

220/2016ДраганаНиколоваКТИ

60

9

97/2016ЈованРеџиќЕЕС

60

9

260/2016МартинНеделковскиКХИЕ

60

9

Завршиле II студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 120 кредити

1/2015ВикторРуданЕАОИЕ

123

10

2/2015ВикторСрбиноскиКТИ

120

10

5/2015ЕленаМерџановскаКТИ

120

10

208/2015ИвонаМилановаКТИ

120

10

261/2015СтефанКалабаковКТИ

120

10

9/2015МиланЈанковскиЕЕС

120

9.95

4/2015ДавидДоновскиКТИ

120

9.9

93/2015КатеринаБилбилоскаЕЕС

120

9.76

62/2015АнгелаПоповаЕАОИЕ

123

9.74

22/2015ЕленаБлажевскаЕАОИЕ

120

9.73

12/2015ДејанДичоскиКХИЕ

120

9.71

3/2015АнаДујковиќКХИЕ

120

9.57

270/2015ИваИвановКХИЕ

120

9.52

44/2015ТинаМанолеваЕАОИЕ

120

9.52

11/2015ЃорѓиСмилевскиКХИЕ

120

9.48

262/2015ИванаКипријановскаКТИ

120

9.43

243/2015ИринаИвановскаКТИ

120

9.43

14/2015ФилипМитровскиКХИЕ

120

9.38

119/2015ЕрблинаПурелкуЕЕС

126

9.36

354/2015МаријаТрајаноскаКТИ

120

9.29

13/2015ДеанПетрескиКХИЕ

120

9.24

283/2015СтефанПејчиноскиКХИЕ

120

9.24

219/2015КсенијаСарваноскаКТИ

120

9.19

210/2015НаташаМладеновскаКТИ

120

9.19

19/2015СтефанПеткоскиКСИАР

120

9.19

279/2015ИгорКузмановскиКХИЕ

120

9.14

15/2015НиколаФелкароскиКХИЕ

120

9.14

125/2015ИлијаСтојковскиЕЕС

120

9.05

6/2015ИринаКарамачоскаЕЕС

120

9.05

338/2015МишелМуцунскаКСИАР

120

9.05

166/2015СтефанАрсовКСИАР

120

9.05

170/2015СтефанБорковскиКСИАР

120

9.05

63/2015ЗоранПушевЕАОИЕ

123

9.04

255/2015НаумТрајановскиКХИЕ

120

9

Завршиле III студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 180 кредити

1/2014АндрејНаумовскиКТИ

180

9.81

187/2014БојанаВеличковскаКТИ

182

9.58

235/2014МаркоПопоскиТКИИ

180

9.58

10/2014МаријаПопоскаТКИИ

180

9.55

3/2014НиколаБуџакоскиКСИАР

180

9.45

58/2014АрдиХамзаЕАОИЕ

180

9.44

7/2014МариаБјелиќКСИАР

180

9.42

75/2014МаријаАпостоловскаЕАОИЕ

183

9.42

45/2014НаталијаТасевскаЕАОИЕ

183

9.34

26/2014СимеонаСаздовскаЕАОИЕ

180

9.19

90/2014ЕленаСпасовскаЕЕС

180

9.16

12/2014КиреЈаневКХИЕ

180

9.16

46/2014НадаБожиновскаЕАОИЕ

180

9.16

287/2014СимонаСтавреваТКИИ

180

9.16

71/2014НаташаЈовановаЕАОИЕ

183

9.03

138/2014ВладоГеоргиевскиЕЕУМ

180

9

289/2014СимонаКолоскаТКИИ

180

9

Добитници на благодарници за постигнат успех на меѓународни натпревари се:

Ангела Попова, Ангела Најдоска,Илија Ивановски, Ведран Симовски и Виктор Рудан под менторство на доц. Д-р Живко Коколански кои го освоија првото место на ICAMES(International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students) меѓународен натпревар за инженерство и култура, на кој учествуваат студенти од речиси сите континенти во светот, и 23 години традиционално го организира Универзитетот „Богазичи“ од Истанбул, Турција.

Прво место за Прототип на паметна табла освоија студентите Јасна Станисавлевиќ, Елена Стефановска, Александар Цоневски на Mеѓународен натпревар EBEC Challenge Balkan – BEST 2018 кој се одржа во Ниш, Република Србија .

Студентите од ФЕИТ Мино Тодоров, Ведран Симовски,Илија Ивановски, Константин Кузмановски,Илир Селмани, Николчо Петковски,трето место за ФЕИТ во тимска конкуренција на Меѓународниот натпревар по LabVIEW во Скопје, септември 2017.

“Наградата е доказ за одличните услови за практична и теоретска работа на Факултетот за елекротехнички и информациски технологии“, рече деканот на ФЕИТ проф. д-р Димитар Ташковски.

Годинава женскиот тим составен од Теодора Митаноска, Тијана Темелковска, Ана Иванова, Бранислава Тасевска, Тамара Астарџиева,Сандра Ампова, Хава Хусени, Ивана Демјанова, Ангела Угриновска, Теа Вељковиќ, Евгенија Богоевска, Марија Салатиќ, ТеодораКолевска, Александра Павлеска и Елена Пишовска во ракомет во Универзитетската лига го освои првото место.

На универзитетската лига беа освоени уште второ место во ракомет мажи  и кошарка жени, во одбојка во машка и во женска конкуренција трето место и  во индивидуални спортови Мартин Стојчевски (шах прво место), Димитар Ставров-Вешки (шах трето место), ВиолетаАргирова (шах второ место), Бобан Атанасов (пинг понг трето место)Ања Крстевска (тенис второ место), Тамара Котевска (тенис трето место), Јовица Блажевски (куглање второ место).

Благодарници му беа доделени и на учесниците на годинешниот Скопски маратон, каде најуспешен беше тимот во женска конкуренција во штафета 4x10,5 составен од Александра Златкова, Ања Крстевска, Ирина Ивановска, Мариа Бјелиќ кои го освоија третото место.

Уште еднаш покажавме дека и нашите студенти можат да бидат одлични спортисти. Јас сум среќен што на нашиот факултет се уште има студенти кои имаат пасија кон спортот“ – изјави Деканот на свечената промоција.

На овој свечен настан беа доделени и сертификатите од National Instruments стекнати во рамките на LabVIEW академијата на ФЕИТ, при тоа со Certified LabVIEW Developer се стекнаа Доц. д-р Живко Коколански и Дипл. ел. инж. Бодан Велковски. Како одговорен наставник на академијата Доц. Д-р Живко Коколански ги додели сертификатите Certified LabVIEW Associate Developer на Александар Илијевски, Андреј Грунески, М-р Марија Марковска и Петар Видоевски.

Факултетот оваа година прослави 59 години постоење. За помалку од шест децении, ФЕИТ успеа да изради репутација на најдобар факултет од областа на електротехниката и информациските технологии, факултет кој располага со најдобар кадар и на кој се запишуваат само најдобрите средношколци.