Повик за практиканти во Infineon Technologies Austria

Објавено: февруари 9, 2022

Компанијата Infineon Technologies нуди можност на студентите на ФЕИТ да се стекнат со професионални практични вештини преку платена пракса во развојниот центар во Филах (Villach), Австрија.

Идеални кандидати се студенти во завршните години на додипломски студии (трета или четврта година – прв циклус) или студенти на магистерски студии (втор циклус).

Времетраење на праксата: 6 месеци – 1,5 година

Повеќе детали за отворените позиции погледнете на следните линкови:

Laboratory Verification Engineerhttps://www.infineon.com/cms/pdflink/en/36335d6f-c1c6-11e6-9920-40f2e90e8d04/301354-Internship-Lab-Verification-Engineer-in-Development-Center-Villach.pdf
Software Development for Test Automation – https://www.infineon.com/cms/pdflink/en/36335d6f-c1c6-11e6-9920-40f2e90e8d04/301353-Internship-Software-Development-for-Test-Automation.pdf

Како резултат на успешна работа во текот на праксата, постои можност и за изработка на дипломски/магистерски труд во рамки на компанијата.

За дополнителни информации околу праксите, можностите и начинот на аплицирање, обратете се на:

Стојан Матески – Stojan.Mateski@infineon.com
Виктор Георгиевски – Viktor.Georgievski@infineon.com
Мартин Ралев – Martin.Ralev@infineon.com

Повеќе информации за Infineon Technologies прочитајте на следниот линк: https://www.infineon.com/cms/en/about-infineon/company/