СТЕМ награда за студентки

Објавено: март 2, 2021

Драги студентки на #STEM факултетите, бидете смели и пријавете се за меѓународната Women’s STEM Award програма на Deutsche Telekom. Доколку имате трудови во стратешките категории на Телеком – cloud, сајбер безбедност, вештачка интелигенција, Интернет на нештата (IoT) или мрежи на иднината, вие сте вистинските кандидатки за освојување на наградата со вредност од 3000 евра за најдобра истражувачка работа на ентузијастки со големи соништа во областа на природните науки, технологија, инженерство, математика . Пријавете се најдоцна до 14 март и убедете го жирито дека токму вашиот труд е победнички! Секоја тема која ќе биде препознаена како иновативна ќе биде наградена со дополнителни 500 евра. Трудовите треба да се на англиски или германски јазик  https://bit.ly/3qnobJy
#womensstemaward #stem