Стипендии за престој на Техничкиот Универзитет во Минхен

Објавено: јануари 29, 2020

Се известуваат студентите дека е добиена информација, преку еден од нашите најдобри студенти Никола Буџаковски, кој во моментот работи на своите магистерски студии на Техничкиот Универзитет во Минхен, дека истражувачката група во која работи (Computer Aided Medical Procedures & Augmented Reality) нуди стипендии за неколку месечен престој на интернационални студенти на додипломски студии, кои можат да ја работат својата дипломска работа кај нив. Секако се бараат високо мотивирани студенти за истражувачка работа и со интересна идеја.

Рокот за аплицирање е 15 Февруари 2020.

Повеќе информации и детали за потребните документи на Веб страницата: http://campar.in.tum.de/Events/UndergraduateEA2020

Заинтересираните студенти може да се обратат и директно до колегата Буџаковски за дополнителни информации. За контакт од колегата може да се обратат кај техничкиот секретар на ФЕИТ или кај некој од професорите на КСИАР и КТИ.