Оглас за пракса/вработување во Македонски Телеком

Објавено: април 12, 2022

Македонски Телеком има потреба од студенти кои имаат познавања и интерес за:

  • IP технологии, IP мрежи, MPLS
  • Технологии и сервиси на кои работат преку IP мрежите
  • Конфигурација, одржување, димензионирање и дизајн на IP мрежи, IP протоколи и рутирање
  • Познавање на корисничките уреди (CPE) како и говорните, дата и IPTV сервиси.
  • Стручно познавање на Linux и Windows серверски платформи и DNS / DHCP / NTP сервиси, познавање на бази на податоци SQL и PL/SQL & T-SQL.

Доколку поседувате тимски дух и иницијативност, и сакате да се развивате и совладувате нови технологии, не чекајте и пратете ја својата биографија најдоцна до 18.04.2022 на career@telekom.mk со назнака Служба за ИП платформи.