Оглас за пракса во Challenger

Објавено: октомври 7, 2021

Challenger во соработка со факултетските собранија на техничкиот кампус нудат пракса во времетраење до 4 недели. Проектот ќе биде искористен за претстоен натпревар кој следи, за кој дополнително ќе бидат објавени дополнителни информации.

За изработка на проектот ќе се користи Angular.

Challenger е македонска мобилна апликација која ги мотивира луѓето да придонесат за доброто на опшеството а воедно и планетата. Апликацијата генерира предизвици преку кои корисниците добиваат одредени награди со возење на велосипед, пешачење и слично.

Предност имаат студентите на ФЕИТ и ФИНКИ.

Заинтересираните студенти може да пратат CV на studentsko.sobranie.feit@gmail.com, со subject Пракса Challenger најдоцна до 10.10.2021 година.