Студентска пракса во Микросам

Објавено: мај 29, 2019
Mikrosamlogo.png

За Микросам:

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 29-години Микросам има инсталирано над 240 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити.  Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Во насока на професионално усовршување на младите, Микросам, Прилеп нуди пракса со полно работно време за студентите од сите Технички факултети со завршена втора година на факултет.

Придобивки:

  • 2 месечна практикантска работа со ментор
  • Континуиран процес на учење со работа на проекти
  • Одлични услови за работа во креативна средина
  • Стекнување искуство во светски позната компанија со амбициозен и професионален тим
  • Организиран превоз и храна

Сите студенти (додипломци, дипломирани и постдипломци) на Техничките факултети кои се насочени кон успех, може да го испратат своето CV на: prijava@mikrosam.com, со назнака „Апликација за пракса“

Краен рок за аплицирање 30 јуни 2019 г.