Оглас за вработување во ИТИС

Последна измена: јули 8, 2021

 

Инспекциското тело ИТИС за инспекција на електроенергетски постројки има потреба од вработување дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии од областа електроенергетика.

ИТИС е акредитирано инспекциско тело од ИАРСМ за инспекција на електроенергетски постројки. Покрај инспекциските активности во Р.С. Македонија, ИТИС се занимава и со теренски испитувања, надзор при фабрички испитувања и пуштање во работа на електроенергетска опрема на глобално ниво.  Поради брзиот развој на компанијата и зголемување на побарувачката, потребен е дипломиран инженер по електротехника на позиција Стручно лице, Инспектор за електроенергетика кој би вршел тестирања на енергетски објекти за проекти во Македонија и во различни држави низ светот.

Кандидатите како минимум треба да ги има следните квалификации:

 • Дипломиран електро инженер (сите електроенергетски студиски програми)
 • Завршено техничко средно училиште – предност
 • Искуство како електро инженер – предност
 • Искуство / познавање на ATEX (Ex) регулатива – предност
 • Познавање и работа со електрични шеми – препорачливо
 • Одлично познавање на англиски јазик – неопходно
 • Предност имаат кандидати кои добро го познаваат и германскиот јазик
 • Расположеност за работа на меѓународни проекти во странство
 • Одлични преговарачки способности со сите засегнати страни на терен
 • Тимски играч и способност да работи под притисок на зададени рокови
 • Подготвен за учење нови работи и решавање проблеми на терен
 • Организираност и одговорност кон доверените задачи
 • Комуникациски способности
 • Возачка дозвола Б-категорија

Опис на работно место

 • Испитување на електроенергетски постројки и опрема
 • Надзор на фабрички испитувања и проценка на резултати
 • Изготвување на извештаи од испитување
 • Активно учество, доколку е потребно, во изготвување на технички процедури и записи
 • И друго, во согласност со квалификациите и потребите

ИТИС нуди

 • Динамична и интересна работна средина со амбициозен тим
 • Континуирано усовршување и надградување
 • Можност за учество и работа на меѓународни проекти
 • Слобода за размислување и идеи (конструктивни и креативни)

Доколку се пронаоѓате и се чувствувате спремни за понуденото работно место, пратете ни Ваше CV, на е-маил адреса: info@itis.com.mk

 

Управител
Драган Христовски
ИТИС дооел Скопје