Оглас за за вработување во Микросам ДОО Прилеп

Објавено: август 20, 2021

За Микросам: Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 240 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити. Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Основни одговорности и задачи:

• Проектирање на системи за автоматско управување на CNC машини
• Изработка на цртежи/електрични шеми
• Контактирање и посета на добавувачи и купувачи во и надвор од Македонија
• Пресметка, избор и нарачка на LowVoltage опрема
• Истражување, избор и нарачка на различни типови сензори
• Спремање на работни налози, планирање и следење на производство.

Квалификации и компетенции:
• Завршен Електро факултет или при крај со студии
• Задолжително познавање на англиски јазик (германски и руски јазик се предност)

Што нудиме?

• Одлични услови за работа во креативна средина
• Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија
• Континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект
• Учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет
• Организиран превоз и храна

Отворените работни позиции се во нашата канцеларија во Прилеп. Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса: prijava@mikrosam.com ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАЗНАЧУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО за кое аплицирате. Рокот за пријавување е до 27.08.2021 година.

Само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Со аплицирање, се согласувате вашите информации да се чуваат во нашата база на кандидати во рок од 12 месеци.