Инфинеон

Објавено: октомври 10, 2022

 

Водечка компанија во Австрија

Инфинеон Технолоџис Австрија АГ е подружница на Инфинеон Технолоџис АГ, која е светски лидер во производство на полупроводнички елементи со кои го прават нашиот живот полесен, побезбеден и почист. Микроелектрониката од Инфинеон ја намалува потрошувачката на енергија во домаќинствата, индустријата и кај електрониката за секојдневна употреба. Нашите производи имаат голем придонес во погодноста, сигурноста и одржливоста на возилата и овозможуваат сигурен пренос на податоци во Интернет на Нештата.

 

Инфинеон Австрија соединува висока експертиза за истражување и развој, производство, како и глобална деловна одговорност. Седиштето е во Филах со додатни центри во Грац, Клагенфурт, Линц и Виена. Со 4,820 вработени од 73 држави (вклучувајќи 2,100 вработени во истражување и развој), во финансиската година 2021 (заклучно со септември), компанијата имаше обрт од 3.9 милијарди евра. Со инвестиции за истражување од 516 милиони евра, Инфинеон Австрија е една од најсилните компании за истражување во Австрија.