Награди и стипендии од MAKO CIGRE

Објавено: август 27, 2020

МАКО СИГРЕ ќе додели три награди на најдобрите дипломирани студенти на електроенергетските студиски програми и три стипендии во висина на школарината за една година за најдобрите запишани студенти во прва година на елекроенергетските студиски програми кои не добиле стипендија по друг основ....

Бесплатна подготвителна настава за идните студенти на ФЕИТ

Објавено: август 26, 2020

За сите студенти што ќе се запишат на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, во периодот од 14.9.2020 до 30.9.2020 ќе биде организирана бесплатна online подготвителна настава од областите: математика, физика и информатика. Наставата ќе се изведува преку платформата Zoom. Сите дополнителни информации ќе бидат објавени на веб страницата...

На Македонија ѝ недостигаат инженери за технолошки развој

Последна измена: август 25, 2020

Вклучувањето на студентите во развојните проекти на компаниите уште додека студираат е многу значајно за нивниот понатамошен развој Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) има капацитети за квалитетна настава на околу 350 новозапишани студенти. Добро одговоривме на предизвиците што ги донесе Ковид-19, така ќе продолжи и новата академска година и за бруцошите и за...

Оглас за вработување во Altius – Backend (WordPress) Developer

Објавено: август 19, 2020

– Плата: 60,000 ден – 80,000 ден ( зависност од квалитетот на кандидатот ) – Тип на работа: полно работно време во канцеларија – Работно време: 8 часа – Флексиблност: Постои флексибилност за работа од дома/надвор со претходен договор Вашата улога ќе биде: -Развивање и испораĸа на ĸвалитетен, добро тестиран, сĸалабилен ĸод – Идентифиĸување на...

Соопштение за документи за сместување во студентски дом

Објавено: август 11, 2020

Сите студенти кои имаат потреба од документација за сместување во студентски дом треба да испратат e-mail до ssluzba@feit.ukim.edu.mk најдоцна до среда, 12.8.2020 год. во 15 часот. Кон пораката треба да се прикачат скенирани уплатници за реализирана уплата од 50,00 денари за административна такса и 100,00 денари на факултетската жиро сметка, со цел на дознака Уверение...

ЛОСТ – Проект за стипендирање на студенти од семејства со ниски месечни приходи

Последна измена: август 13, 2020

    ЕВН Македонија АД, Скопје распишува конкурс за доделување стипендии за студенти од Енергетските насоки на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, Техничкиот Факултет – Битола и Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип кои во рамките на семејството имаат месечни приходи помали од 29.000 денари. Оваа година ќе бидат доделени 10 (десет) стипендии на студенти...