8 декември неработен ден, Свети Климент Охридски

Објавено: декември 7, 2022

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ

(„Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2022 година (четврток), ‘’Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот “Св.Климент Охридски”.