Покана за предавање „Интерфејс помеѓу мозок и компјутер“од дипл. инж. Викторија Димова

Датум на настан: 16.09.2019

Почитувани колешки и колеги, Со големо задоволство Ве поканувам на предавањето „Интерфејс помеѓу мозок и компјутер“ кое ќе го одржи дипл. инж. Викторија Димова , на 17.09.2019 г. (вторник) со почеток во 12:00 часот, во салата за состаноци при ФЕИТ. Тоа ќе биде одржано во рамки на редовните активности на здружениот оддел за процесирање на...

Курс за вовед во програмирање Code@FEIT 2019

Датум на настан: 16.09.2019

  МАТЕРИЈАЛИ Предавање 1 Предавање 2 Предавање 3 Предавање 4 Задачи ЛАБ ВЕЖБИ Вовед во NetBeans Елаборат 1 Елаборат 2 Елаборат 3 ПРОГРАМА Code@FEIT 2019: Ден Час 1 – 12:00 Час 2 – 13:00 Час 3 – 14:00 Час 4 – 15:00 Цел Понеделник 23.09 – Отворање – Воведно предавање -Предавање Институт КТИ Запознавање со...

Покана за предавања од IEEE ComSoc

Датум на настан: 02.07.2019

Почитувани колеги, Со големо задоволство, одделот за телекомуникации при македонската секција на IEEE ве кани на предавањата на Alon Rosen (IDC Herzliya) и Andrej Bogdanov (Chinese University of Hong Kong) кои ќе се одржат на 2.07.2019 (вторник) во 10 часот во Салата за презентации на ФЕИТ. Подолу во пораката ги има насловите и апстрактите на...

Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2019“

Датум на настан: 01.07.2019

Во периодот од 01 јули до 05 јули 2019 год. ќе се одржи деветтата по ред ЛЕТНА ШКОЛА „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ на тема „Сензори и актуатори (sensors and actuators)“. Наставно-научниот совет на ФЕИТ одобри два кредита за студентите кои успешно ќе ги исполнат сите активности во школата. Предвидени се две групи со по...

Промоција на дипломирани и магистрирани студенти 2019

Датум на настан: 24.06.2019

СООПШТЕНИЕ Промоција на дипломирани и магистрирани студенти 2019 Промоцијата на студентите кои дипломирале и магистрирале во изминатата година ќе се одржи на 24.06.2019година, во Македонската филхармонија во Скопје. Термините во кои треба да пристигнат дипломираните студентите, согласно бројот на диплома, е според следниот распоред: Диплома број Вкупно Време ИНФО 108-109         2 18:30 I циклус 2324-2360       ...

Златна диплома

Датум на настан: 18.06.2019

По повод 50 години од дипломирањето на  инженерите по електротехника од Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје од генерациите од 1963 до 1969 година, на 18.06.2019 вторник Факултетот организира пригоден настан на кој ќе бидат доделени плакети – златна диплома. Распоред на активности на настанот: 11:00(Амфитеатар на ФЕИТ) -Обраќање на Декан – Доделување...

Заверка на летен семестар во учебната 2018/2019

Датум на настан: 28.05.2019

С О О П Ш Т Е Н И Е Заверка на летен семестар         Им се соопштува на студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Ско­п­је дека заверка на летниот семестар од учебната 2018/2019 го­дина на прв циклус студии ќе се врши од 28.5 до 3.6.2019 година       Заверката на летниот семестар...