Нови шест стипендисти на ЕСМ, ЕВН И МЕПСО

Објавено: октомври 31, 2019

  31.10.2019, Скопје – Шест студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии, од денеска, се нови стипендисти на најголемите електро-енергетски компании во земјава – АД ЕСМ, ЕВН Македонија АД Скопје и АД МЕПСО. Стипендиите за студентите на ФЕИТ се доделуваат осум години и досега, поддршка добиле околу стотина стипендисти. На денешното доделување на стипендиите,...

ФЕИТ ги повторува врвните резултати на натпреварот по LabVIEW

Објавено: октомври 31, 2019

Македонската екипа од Факултетот за електротехника и информациски технологии, повторно, освои прво екипно место на меѓународниот натпревар по LabVIEW. Македонската екипа ја сочинуваа студентите Петар Видоевски, Андреј Грунески и менторите Живко Коколански и Бодан Велковски. Студентот Петар Видоевски, исто така, го освои и второ поединечно место на овој натпревар. Деветтиот балкански натпревар по виртуелна инструментација...

Одлука за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско собрание на ФЕИТ

Објавено: октомври 30, 2019

ОДЛУКА за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско собрание на ФЕИТ          УПАТСТВО за спроведување на избори за Факултетско студентско собрание- ФЕИТ...

Оглас за стипендирање од Вардар Доломит

Објавено: октомври 30, 2019

  ОГЛАС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ За компанијата Вардар Доломит Вардар Доломит е европски производител на синтер доломит, доломитни опеки и маси, лоцирана во Гостивар и е во сопственост на групацијата HAZNEDAR REFRACTORIES. Имајќи директен пристап и контрола на главната сировина преку висококвалитетните рудници кои се во сопственост на компанијата, Вардар Доломит се наоѓа во стратешка предност...

УПИСИ – Втор циклус – Прелиминарна листа на примените кандидати на втор циклус студии – прв уписен рок 2019 година

Објавено: октомври 30, 2019

  ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА на примените кандидати на втор циклус студии во првиот уписен рок 2019 година  ...