ФЕИТ ги поддржува своите студенти: AQRA на м-р Александар Тренчевски

Последна измена: јули 29, 2022

Во рамките на системите на ФЕИТ активнo е хостирана и функционална апликацијата AQRA (Air Quality REST API)  за предвидување на воздушно загадување. Проектот е изработен и одржуван од колегата, м-р на ФЕИТ, Александар Тренчевски во рамките на неговата магистерската работа одбранета под менторство на проф. Марија Календар. Клиентската апликација е изработена од уште еден наш...

Отворен ден на УКИМ – Скопје

Датум на настан: 19.08.2022

Драги матуранти, наши идни студенти, Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 организира ,,Отворен ден на УКИМ” во периодот 10-14 часот. Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера. Запознајте ги одблиску професорите и студентите, прашајте сè што ве интересира за студиските програми, можностите за стипендирање, слушнете...