Гересхајмер вебинар за презентација на истражувачки оддел во Скопје

Датум на настан: 04.07.2022

Вe покануваме на вебинар на 4 јули (понеделник) во 10 часот од компанијата Гересхајмер која е присутна кај нас веќе неколку години. Во моментов Гересхајмер е во фаза на отворање истражувачки оддел во Скопје кој ќе работи на биомедицинско инженерство и развој на нови производи. MS-Teams линк е даден подолу. Microsoft Teams-Besprechung Nehmen Sie von Ihrem Computer oder...

Соопштение за пријавување испити – прв циклус студии

Последна измена: јуни 28, 2022

Пријавување испити на прв циклус студии во август – септемвриска испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 27.6 до 19.8.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава....

Соопштение за пријавување испити – втор циклус студии

Последна измена: јуни 28, 2022

Пријавување испити на втор циклус студии за августовско-септемвриска испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 27.6. до 19.8.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот...

ЛЕОС2022

Објавено: јуни 23, 2022

На 24 и 25 јуни во Хотел Панорама во Крушево ќе се одржи конференцијата ЛЕОС2022 (Летен симпозиум за електроника и процесирање на сигнали 2022). Институтот за електроника оваа година ја организира оваа конференција во чест на тројца наши колеги кои одбележуваат 75 години живот и дело, тоа се проф. Софија Богданова, проф. Љупчо Пановски и...

Оглас за вработување во Цементарница УСЈЕ АД Скопје ГРУПАЦИЈА ТИТАН

Објавено: јуни 23, 2022

Доколку имате желба да бидете дел од успешен тим и сакате да ги остварите своите амбиции и визија, доколку сте креативни, посветени, насочени кон постигнување резултати и размислувате долгорочно, станете дел од една од најуспешните компании во земјата Цементарница УСЈЕ АД Скопје ГРУПАЦИЈА ТИТАН објавува оглас за вработување на Планер за електро одржување Избраниот кандидат...

ИНОФЕИТ се стекна со статус на сертифициран ДИХ во рамките на европскиот CHANGE2TWIN проект

Последна измена: јуни 22, 2022

  ИНОФЕИТ ДИХ доби сертифициран статус во рамките на EU H2020 CHANGE2TWIN проектот за консултантски услуги на компании кои се стремат да воведат решенија на „дигитален близнак” во својата секојдневна работа. Концептот на „дигитален близнак” е еден од најголемите двигатели на промени во производствената индустрија овозможувајќи им на компаниите значително да ја зголемат својата глобална...

Свечено доделeни награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9

Објавено: јуни 20, 2022

Денес 20.06.2022, со почеток во 10 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ беа доделени пофалници и пригодни награди на студентите кои во академската 2020/2021 постигнале просечен успех од 9 и над 9. Беа доделени вкупно 38 пофалници: со завршена 1 година и освоени најмалку 60 кредити се наградени 11 студенти, со завршена 2 година и освоени...

Промовирана уште една генерација дипломирани инженери и магистри

Објавено: јуни 20, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии, вчеравечер, промовираше нова генерација дипломирани инженери по електротехника и информациски технологии и нова генерација магистри. Нови 141 дипломиран инженер и 41 магистер, во зградата на Македонската Филхармонија, ги добија своите дипломи за завршен прв и втор циклус студии. „Вообичаено, на овие настани се потсетуваме на вашето патување од бруцоши...

Летна Школа во Лисабон ко-организирана од ФЕИТ: “Human Factors in Pervasive Health”

Објавено: јуни 17, 2022

Во рамките на Европскиот проект WideHealth – кој што го координира ФЕИТ/УКИМ, ќе се организира тематска Летна Школа „WideHealth Summer School on Human Factors in Pervasive Health“ . Школата ќе се организира во Лисабон, Португалија – хибридно – со физичко присуство и онлајн – од 11 до 15 Јули 2022. Школата ќе биде фокусирана на...

Свечено доделување на награди и пофалници на студенти

Датум на настан: 20.06.2022

Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ На 20 јуни 2022 година (понеделник), со почеток во 10 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2020/2021...

Електроничар-Програмер

Објавено: јуни 13, 2022

Конкурс за Електроничар-Програмер Знаења и потребни вештини: Работа со Микроконтролери како Ардуино, Raspberry Pi, ESP 32, LoraWan, сензори, безжична комуникација Разбирање на блок дијаграми и шеми од електроника Познавање на C++, Python, C# Работа со лемна станица Склопување на електронски уреди Познавање на Англиски јазик Клучни задачи и одговорности: Самостојно и совесно извршување на секоја...

Промоција на дипломирани инженери и магистри 2022

Датум на настан: 17.06.2022

Промоцијата на студентите кои дипломирале и магистрирале во изминатата година ќе се одржи на 17.06.2022 година, во Филхармонија на РСМ во Скопје. Термините во кои треба да пристигнат дипломците и магистрите, согласно бројот на диплома е според следниот распоред: Диплома бр. Време I циклус ЕКТС 2808-2822 18:45 I циклус ЕКТС 2823-2857 19:00 I циклус ЕКТС...

Одржана серија предавања на тема биомедицинско инженерство поддржана од ДИХ ИНОФЕИТ и ИЕЕЕ

Објавено: јуни 3, 2022

На 27.5.2022 година во ИНОФЕИТ беше одржана серија предавања на тема биомедицинско инженерство. Предавањата беа одржани во рамки на активностите на предметот Биомедицинска електроника, а беа поддржани од Дигиталниот иновациски хаб (ДИХ) ИНОФЕИТ и македонската секција на ИЕЕЕ преку нејзините оддели: здружениот оддел за процесирање на сигнали и инженерство во медицината и биологијата (SP/EMB), здружениот оддел...

Денови на кариера

Објавено: јуни 3, 2022

Почитувани студенти, Со големо задоволство ви го најавуваме целодневниот настан „Ден за кариерен развој“ во оргaнизација на УКИМ и THRIVITY! На 07.06.2022 со почеток од 10:00 до 18:00 часот на платото на УКИМ, повеќе од 25 компании ќе имаат можност да ви ги презентираат своите можности за вработување и практикантство за време и по завршувањето...

Список наградени студенти

Објавено: јуни 2, 2022

Список студенти по години кои во учебната 2020/2021 година заклучно со августовската испитна сесија постигнале вкупен просек 9 и над 9 Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити Ред. бр. индекс Презиме Име СП кредити просек 1 79/2020 Павлеска Рената КСИАР 60 10,00 2 3/2020 Видановска Јана...

Повик за натпреварот Balkathon 3.0

Објавено: јуни 2, 2022

Во тек е пријавувањето на натпреварот „Balkathon 3.0“ за развивање на иновативни  дигитални решенија за современите проблеми. Регистрација за натпреварот е отворена до 16 Јуни 2022. Повеќе информации на следниот линк: https://www.rcc.int/balkathon/...

Соопштение – заверка на летен семестар во учебната 2021/2022 – постдипломски студии

Објавено: јуни 1, 2022

Заверката на летниот семестар во учебната 2021/2022 година  за студентите од II циклус – постдипломски студии ќе се врши на шалтерите на Одделението за студентски прашања во периодот: 6. 6. до 14. 6. 2022 год. од 12:30 до 14:30 часот   Потребни документи: Индекс (со впишани предмети); Образец A4 за заверување на семестар (со впишани...