Свечено доделeни награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9

Објавено: јуни 20, 2022

Денес 20.06.2022, со почеток во 10 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ беа доделени пофалници и пригодни награди на студентите кои во академската 2020/2021 постигнале просечен успех од 9 и над 9. Беа доделени вкупно 38 пофалници: со завршена 1 година и освоени најмалку 60 кредити се наградени 11 студенти, со завршена 2 година и освоени...

Промовирана уште една генерација дипломирани инженери и магистри

Објавено: јуни 20, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии, вчеравечер, промовираше нова генерација дипломирани инженери по електротехника и информациски технологии и нова генерација магистри. Нови 141 дипломиран инженер и 41 магистер, во зградата на Македонската Филхармонија, ги добија своите дипломи за завршен прв и втор циклус студии. „Вообичаено, на овие настани се потсетуваме на вашето патување од бруцоши...