Промоција на дипломирани инженери и магистри 2022

Датум на настан: 17.06.2022

Промоцијата на студентите кои дипломирале и магистрирале во изминатата година ќе се одржи на 17.06.2022 година, во Филхармонија на РСМ во Скопје. Термините во кои треба да пристигнат дипломците и магистрите, согласно бројот на диплома е според следниот распоред: Диплома бр. Време I циклус ЕКТС 2808-2822 18:45 I циклус ЕКТС 2823-2857 19:00 I циклус ЕКТС...

Одржана серија предавања на тема биомедицинско инженерство поддржана од ДИХ ИНОФЕИТ и ИЕЕЕ

Објавено: јуни 3, 2022

На 27.5.2022 година во ИНОФЕИТ беше одржана серија предавања на тема биомедицинско инженерство. Предавањата беа одржани во рамки на активностите на предметот Биомедицинска електроника, а беа поддржани од Дигиталниот иновациски хаб (ДИХ) ИНОФЕИТ и македонската секција на ИЕЕЕ преку нејзините оддели: здружениот оддел за процесирање на сигнали и инженерство во медицината и биологијата (SP/EMB), здружениот оддел...

Денови на кариера

Објавено: јуни 3, 2022

Почитувани студенти, Со големо задоволство ви го најавуваме целодневниот настан „Ден за кариерен развој“ во оргaнизација на УКИМ и THRIVITY! На 07.06.2022 со почеток од 10:00 до 18:00 часот на платото на УКИМ, повеќе од 25 компании ќе имаат можност да ви ги презентираат своите можности за вработување и практикантство за време и по завршувањето...