ФЕИТ повторно со злато на овогодинешниот Wizzair Скопски маратон

Последна измена: октомври 6, 2021

На 3-ти октомври 2021 година се одржа 17тиот Wizzair Скопски маратон . ФЕИТ како и секоја година зема учество со свои претставници. Огромен успех и оваа година постигна женската штафетна екипа која го освои првото место (златен медал), додека машкиот штафетен тим го освои 5-тото место. Успешен настап од тимот на ФЕИТ имаа Томислав Карталов...

ЕТАИ 2021: Тркалезна маса за електронско здравје

Датум на настан: 23.09.2021

Во рамките на Конференцијата ЕТАИ 2021, ќе се оддржи онлајн Тркалезна Маса организирана од Европскиот проект WideHealth – кој што го координира ФЕИТ. Насловот на Тркалезната Маса е: Електорнско Здравство и Сеопфатни Здравствени Технологии: Предизвици и Можности (E-health and Pervasive Health Technologies: Challenges and Opportunities) Дел од темите што ќе се дискутираат се: е-здравје, вештачка интелигенција, мобилно здравје, Мој термин,...

СООПШТЕНИЕ за организирање подготвителна настава по математика и физика

Објавено: септември 10, 2021

Подготвителната настава по математика и физика ќе се одвива во периодот од 14.9.2021 до 28.9.2021 година секој ден, освен во недела. Студентите од прва година се поделени во две групи, кој студент во која група е може да си провери на е-курсеви (подолу е опишана процедурата за најавување на е-курсеви). Распоредот на предавањата е следен:...

Подготвителна настава по предметите математика, физика и информатика

Датум на настан: 14.09.2021

За студентите запишани во прва година на Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје во учебната 2021/2022 година се организира бесплатна подготвителна настава по предметите: математика, физика и информатика. Подготвителната настава: – опфаќа 20 школски часа за секој предмет посебно, – започнува на 14 септември 2021 година, според однапред утврден распоред што ќе биде...

Информативен ден на ФЕИТ!

Објавено: август 26, 2021

Во понеделник, на 30.08.2021, од 10 до 12 часот сме на располагање да ви помогнеме во пополнувањето на пријавите за студии на ФЕИТ и да одговориме на Вашите прашања. Zoom Meeting https://feit-ukim-edu-mk.zoom.us/j/92940588333 Meeting ID: 929 4058 8333 Passcode: feit...

Интервју на деканот за факултети.мк: Квалитетно високо образование е услов за одржлив развој на современото општество

Последна измена: август 17, 2021

Генерално, од целиот овој процес на меѓународната акредитација, пред сè, очекувам подобрување на квалитетот на ФЕИТ како институција и на нашите студиски програми, кои сега ќе бидат признаени по европските стандарди, вели проф. д-р Ташковски На Факултетот за електротехника и информациски технологии минатата недела присуствуваа десет експерти ангажирани од Германската агенција за акредитација на високообразовни...

Работилници за меки вештини

Објавено: јули 7, 2021

Универзитетскиот Центар за кариера на УКИМ и THRIVITY Кариерниот центар организираат обука со цел полесно и поефикасно адаптирање на студентите кои се подготвуваат за интервју за работа и кои се во потрага по нивното прво вработување. Обуките се состојат од бесплатни интерактивни онлајн предавања, водени од професионалци во областа на човечките ресурси, во период од...