Пријавување испити за трета (септемвриска) испитна сесија 2023 – прв циклус студии

Објавено: јуни 29, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во септемвриска (трета) испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 3.7. до 20.8.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите кои ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во...

Пријавување испити за трета (септемвриска) испитна сесија 2023 – втор циклус студии

Објавено: јуни 29, 2023

Пријавување испити на втор циклус студии за августовско-септемвриска испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 3.7. до 20.8.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот...

Пофалници за најдобрите студенти на ФЕИТ

Последна измена: јуни 22, 2023

Свечено доделени пофалници за студентите со просечен успех од 9 и над 9 во академската 2021/2022 и студентите победници на натпревари во земјата и странство. Групна Беа доделени вкупно 57 пофалници: со завршена 1 година и освоени најмалку 60 кредити се наградени 28 студенти, со завршена 2 година и освоени најмалку 120 кредити се наградени...

ФЕИТ ги промовираше новите инженери и магистри

Објавено: јуни 20, 2023

Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ја промовираше новата генерација дипломирани инженери по електротехника и информациски технологии и новите магистри. Свечено во големата сала на Филхармонијата  дипломите им беа врачени на 146 нови инженери и 44 магистри кои студиите ги завршија на ФЕИТ. Во оваа нова генерација дипломци, дури 77 или 53% се девојки,...

Одбележан јубилејот 75 години од IEEE SPS

Објавено: јуни 20, 2023

Во рамките на активностите на Македонската секција на IEEE и Одделот за процесирање на сигнали (SPS) на 16. јуни 2023 во ИНОФЕИТ се одбележа големиот јубилеј – 75 години од основањето на Одделот за процесирање на сигнали IEEE SPS. Настанот го отвори проф. д-р Анастас Мишев, Претседател на македонската секција на IEEE. Тој нагласи дека...

Успешно реализиран научно-истражувачкиот проект “Методи на предвидување и нивна примена”

Последна измена: јуни 23, 2023

Во 2022 и 2023 година во рамки на ФЕИТ беше успешно реализиран научно-истражувачкиот проект “Методи на предвидување и нивна примена“,  финансиран од интегративните средства на УКИМ за 2022/2023 година. Истражувачката работа во проект претставува надоврзување на долгогодишните истражувања на дел од проектниот тим. Истражувачката работа во предлог-проектот беше поделена на неколку дела: теорија на графови,...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Објавено: јуни 16, 2023

Се известуваат сите студенти дека на 19.6.2023 година (понеделник) Одделението за студентски прашања нема да работи со студенти поради одржување на промоција на дипломирани инженери и магистри 2023. Одделение за студентски прашања...

Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Последна измена: јуни 20, 2023

На 21 јуни 2023 година со почеток во 10 часот, во Сала за конференции на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2021/2022 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција...

Студенти од ФЕИТ победници на светското финале во процесирање сигнали

Објавено: јуни 9, 2023

Тимот „Neuro FEEIT”, составен од студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии, освои прво место на светското финале на студентското финале за процесирање сигнали IEEE SP Cup 2023. Задачата оваа година беше развој на систем за диференцирање на шизофренијата и биполарната психоза користејќи функционална магнетна резонанца во состојба на мирување (rsfMRI). Финалето на натпреварот...