Соопштение за бруцоши

Објавено: октомври 15, 2018

Драги студенти, почитувани професори   Ве известуваме дека и оваа година Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, на студентите – бруцоши им овозможува бесплатно членство и користење на библиотечните фондови и услуги. За издавање на членските картички, заинтересираните студенти – бруцоши треба да се јават во просториите на Библиотеката со документ за...

Конкурс за млади уметници

Објавено: октомври 14, 2018

КОНКУРС ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ Рок за аплицирање до 24.10.2018 Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2018 на која Агенцијата ги повикува сите млади визуелни уметници и групи да поднесат свои авторски дела, согласно со утврдените критериуми, кои ги содржат следниве точки: 1. Авторите да се на возраст од 15 до...

Соопштение за бруцоши

Објавено: октомври 4, 2018

Драги студенти, почитувани професори   Ве известуваме дека и оваа година Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, на студентите – бруцоши им овозможува бесплатно членство и користење на библиотечните фондови и услуги. За издавање на членските картички, заинтересираните студенти – бруцоши треба да се јават во просториите на Библиотеката со документ за...

Соопштение за најава на порталот за е-курсеви и студентскиот сервер за електронска пошта

Објавено: октомври 3, 2018

Почитувани колеги од прва година, Ве известуваме дека ви се креирани електронските адреси на студентски сервер за електронска пошта и корисничка сметка на порталот за електронско учење: http://e-kursevi.feit.ukim.edu.mk До серверот за електронска пошта може да се пристапи преку веб-адресата: https://smail.feit.ukim.edu.mk/ Електронските адреси се во форма <studiska_nasoka><broj_indeks>@feit.ukim.edu.mk, кај што <broj_indeks> е бројот на индексот без косата...