Започнување на часовите за подготвителна настава по Математика, Физика и Програмирање

Последна измена: септември 14, 2023

 Почитувани идни студенти на ФЕИТ, Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите математика, физика и основи на програмирање (Code@FEIT). Курсевите ќе се реализираат во 20 школски часа по секој  предмет,  во периодот од 14. до 29. септември 2023 година (математика и физика: 14.-22., Code@FEIT-25.-29.). Просториите во кои ќе се...

К О Н К У Р С за запишување студенти на трет циклус студии во академската 2023/2024 година

Објавено: септември 13, 2023

К О Н К У Р С за запишување студенти на трет циклус студии – докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2023/2024 година...

Интерен оглас за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител

Објавено: септември 12, 2023

Врз основа на член 4 од Одлуката за плаќање половина од износот на уписнината за прв циклус студии за студентите чие родителско право го врши само еден родител и критериумите за остварување на ова право за учебната 2023/2024 година (бр. 02-670/6 од 20.6.2023 година), Факултетот за електротехника и информациски технологии во состав на Универзитетот „Св....

Соопштение – заверка на летен семeстар 2022/2023 и упис на зимски семестар 2023/2024

Последна измена: септември 21, 2023

Заверката на летниот семестар 2022/2023, како и запишувањето на зимскиот семестар во учебната 2023/2024 година за студентите запишани на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скоп­­­је, ќе ги содржи следниве чекори: Електронско пријавување од 12.9. до 24.9.2022 година Во системот iKnow www.iknow.ukim.edu.mk секој студент треба да го запише зимскиот семетар...

Интер-регионален Форум за иновации 2023

Објавено: септември 9, 2023

Во просториите на ИНОФЕИТ при ФЕИТ ќе се одржи настанот – конференција Интер-регионален Форум за иновации 2023 во организација на Факулетот за електротехника и информациски технологии, УКИМ, Универзитетот Анхалт, Германија, како и Здружението ЕТАИ на Македонија, во рамките на проектот IDEA-EAST финансиран од DAAD, Германија. Основната тема на настанот е Renewable energies and Industrial IOT, но и IoT...

Објавен е повикот за 11-то издание на СКЕЕОР

Објавено: септември 7, 2023

Здружението за истражување и промоција на енергетска ефикасност и одржлив развој СКЕЕОР – Скопје, со задоволство Ве информира дека објавен Повикот за пријавување на 11-тото издание на СКЕЕОР и Ве поканува да го одбележиме почетокот на втората деценија од успешното и активно дејствување. Во текот на изминатите години, СКЕЕОР прерасна во препознатлива студентска конференција со...

Подготвителна настава од Математика, Физика и Програмирање

Објавено: септември 6, 2023

Почитувани идни студенти на ФЕИТ, Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите математика, физика и основи на програмирање (Code@FEIT). Курсевите ќе се реализираат во 20 школски часа по секој  предмет,  во периодот од 14. до 29. септември 2023 година (математика и физика: 14.-22., Code@FEIT-25.-29.). На подготвителните курсеви ќе се...

Соопштение за организирање на дополнителна ден сесија

Објавено: септември 5, 2023

Согласно академскиот календар за учебната 2022/2023 година, дополнителната ден сесија за предметите од зимскиот/непарен семестар ќе се одржи во среда, 13.9.2023 година. Студентите може да пријават само еден предмет што го слушале во зимскиот семестар во учебната 2022/2023 година и за кој ги реализирале сите академски обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за дополнителната...

Прелиминарна ранг листа – прв уписен рок 2023

Објавено: септември 1, 2023

Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ) – Државна квота Електроенергетика и проектен менаџмент (ЕЕПМ) – Државна квота Електроенергетски системи (ЕЕС) – Државна квота Компјутерско системско инженерство, автоматика и роботика (КСИАР) – Државна квота Компјутерски технологии и инженерство (КТИ) – Државна квота Компјутерско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ) – Државна квота Телекомуникации и информациско...

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии на УКИМ во Скопје во учебната 2023/2024 година

Објавено: август 22, 2023

К О Н К У Р С  за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2023/2024 година...

Потребни документи за пријавување за упис во првиот уписен рок на прв циклус студии во учебната 2023/2024

Последна измена: август 22, 2023

Доставувањето на документи за пријавување на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника и информациски технологии на прв циклус студии во првиот уписен рок во учебната 2023/2024 година ќе се врши во Читалната на Факултетот (приземје) на 30.8.и 31.8.2023 година од 8.30 до 15 часот. Пред доставувањето на документите, секој заинтересиран кандидат треба да се...

ERASMUS+конкурс за студентска мобилност 2023-2024

Последна измена: август 8, 2023

УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува  КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ за академската 2023/2024 година   Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. Право...

Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии на УКИМ во Скопје во учебната 2023/2024 година

Објавено: јули 4, 2023

К О Н К У Р С  за запишување студенти на прв циклус студии  на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2023/2024 година...

Пријавување испити за трета (септемвриска) испитна сесија 2023 – прв циклус студии

Објавено: јуни 29, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во септемвриска (трета) испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 3.7. до 20.8.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите кои ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во...

Пријавување испити за трета (септемвриска) испитна сесија 2023 – втор циклус студии

Објавено: јуни 29, 2023

Пријавување испити на втор циклус студии за августовско-септемвриска испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 3.7. до 20.8.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Објавено: јуни 16, 2023

Се известуваат сите студенти дека на 19.6.2023 година (понеделник) Одделението за студентски прашања нема да работи со студенти поради одржување на промоција на дипломирани инженери и магистри 2023. Одделение за студентски прашања...

Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Последна измена: јуни 20, 2023

На 21 јуни 2023 година со почеток во 10 часот, во Сала за конференции на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2021/2022 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција...

Промоција на дипломирани инженери и магистри 2023

Датум на настан: 19.06.2023

СООПШТЕНИЕ Промоцијата на студентите кои дипломирале и магистрирале во изминатата година ќе се одржи на 19.06.2023 година, во Филхармонија на РСМ во Скопје. Термините во кои треба да пристигнат дипломците и магистрите, согласно бројот на диплома, е според следниот распоред:   Диплома бр. Време I циклус 2949-2998 18:45 I циклус 2999–3050 19:00 I циклус 3051–3094...