АД ЕСМ, ЕВН Македонија АД И АД Мепсо распишуваат конкурс за студентите од електроенергетските студиски програми запишани по првпат во во учебната 2018/2019 година

Објавено: мај 29, 2019

Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: 1. Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски програми: Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ), Електроенергетски системи (ЕЕС) и Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ). 2. Студентот кој аплицира...

Оглас за стипендирање на студент од електроенергетските насоки

Објавено: мај 10, 2019

За компанијата Вардар Доломит Вардар Доломит е производител на синтер доломит, доломитни опеки и маси, лоцирана во Гостивар и е во сопственост на групацијата HAZNEDAR REFRACTORIES. Имајќи директен пристап и контрола на главната сировина преку висококвалитетните рудници кои се во сопственост на компанијата, Вардар Доломит се наоѓа во стратешка предност во однос на неколкуте други...

ИНОФЕИТ е македонски партнер на University Startup World Cup (USWC)

Објавено: април 5, 2019

University Startup World Cup (USWC) е глобален натпревар на иновативни универзитетски стартапи чиешто финале секоја година се одржува во Данска како земја со еден од најразвиените иновациски екосистеми во светот. Натпреварот започнува со online пријавување на заинтересираните универзитетски стартапи и online следење на работилници кои им овозможуваат на стартапите да развијат бизнис план кој ќе...

Студирање во Франција на магистерски и докторски студии

Последна измена: јули 10, 2019

Конкурс за стипендии на француската влада за студии во Франција 2019/2020 Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива животните, како и трошоците за школарина во Франција (во рамките на тоа што е предвидено според важечката регулатива), во период од максимум 9...

Оглас за стипендирање

Последна измена: декември 5, 2018

Рок за аплицирање до 5.12.2018 Програмата за стипендирање на Талент бизнис инкубаторот СТЕП–АП е наменета за млади бизнис таленти и има цел да обезбеди развој на нивните деловни вештини и нивна интеграција кај своите идни работодавачи. Во насока на развој и унапредување на вештините потребни на компаниите во брзорастечкиот ИКТ (информациски и комуникациски технологии) сектор и во...

Повик за учество на XXII Ораторска вечер

Објавено: ноември 22, 2018

  Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” Правен факултет ,,Јустинијан Први” во Скопје   Организациониот одбор на Ораторската вечер ,,Иво Пухан” објавува ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXII Ораторска вечер ,,Иво Пухан” Сите заинтересирани за учество на XXII Ораторска вечер ,,Иво Пухан” се поканети на средба на учесниците која ќе се одржи во  петок (23.11.2018) во 12 часот...