Конкурс за стипендии од енергетските компании ЕСМ, ЕВН И МЕПСО

Објавено: август 15, 2019

АД ЕЛЕМ, ЕВН МАКЕДОНИЈА АД И АД МЕПСО РАСПИШУВААТ КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ ЗАПИШАНИ ПО ПРВПАТ ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски...

С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: јуни 28, 2019

Пријавувањето испити од прв циклус студии за студентите во августовско/септемвриската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот од 27.6 до 14.8.2019 година. Студенти запишани по стара наставна програма, запишани од учебната 2004/2005 до учебната 2011/2012 пријавите за испит ги доставуваат до предметните наставници во договорениот термин за испит....

Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Објавено: јуни 26, 2019

На 28 јуни 2019 година (петок), со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2017/2018 година ја завршиле со успех 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија....

Повик за учество на СКЕЕОР

Последна измена: јуни 13, 2019

Со големо задоволство Ве покануваме да учествувате на Седмата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој. Конференцијата ќе се одржи од 29 октомври до 1 ноември 2019 год. во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Ги известуваме сите заинтересирани студенти дека рокот за испраќање апстракт е до 01.07.2019 год. За дополнителни...

Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС +

Објавено: мај 31, 2019

Рок за аплицирање до 1.10.2019 Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ KА 103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за индивидуална мобилност за студенти и наставен кадар. Кандидатите лично ја поднесуваат апликацијата во 3 примерока до Еразмус+ координаторот на ФЕИТ проф д-р Маргарита Гиновска, најдоцна до 1 октомври 2019 година. Повеќе информации...

АД ЕСМ, ЕВН Македонија АД И АД Мепсо распишуваат конкурс за студентите од електроенергетските студиски програми запишани по првпат во во учебната 2018/2019 година

Објавено: мај 29, 2019

Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: 1. Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски програми: Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ), Електроенергетски системи (ЕЕС) и Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ). 2. Студентот кој аплицира...