С О О П Ш Т Е Н И Е – eлектронски упис на зимски семестар во учебната 2023/2024 за студентите запишани по првпат во прва студиска година

Објавено: септември 19, 2023

Сите студенти запишани по првпат во прва студиска година (бруцоши) треба да извршат и електронско запишување на зимскиот семестар во учебната 2023/2024 година во iKnow системот  и внесување на предметите кои ќе се слушаат во овој семестар (тоа се предметите кои се запишани на Образецот А3) најдоцна до 19.09.2023 година Во упатството за студенти имате...

Пријавување на кандидати на прв циклус студии во вториот уписен рок 2023/2024

Објавено: септември 15, 2023

Доставувањето на документи за пријавување на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2023/2024 година во вториот уписен рок ќе се врши на 18.9. – 19.9.2023 во Одделението за студентски прашања (трет кат) од 8.30 до 12 часот. Број на слободни места за запишување во вториот уписен рок во учебната 2023/2024...

Започнување на часовите за подготвителна настава по Математика, Физика и Програмирање

Последна измена: септември 14, 2023

 Почитувани идни студенти на ФЕИТ, Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите математика, физика и основи на програмирање (Code@FEIT). Курсевите ќе се реализираат во 20 школски часа по секој  предмет,  во периодот од 14. до 29. септември 2023 година (математика и физика: 14.-22., Code@FEIT-25.-29.). Просториите во кои ќе се...

Интерен оглас за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител

Објавено: септември 12, 2023

Врз основа на член 4 од Одлуката за плаќање половина од износот на уписнината за прв циклус студии за студентите чие родителско право го врши само еден родител и критериумите за остварување на ова право за учебната 2023/2024 година (бр. 02-670/6 од 20.6.2023 година), Факултетот за електротехника и информациски технологии во состав на Универзитетот „Св....

Соопштение – заверка на летен семeстар 2022/2023 и упис на зимски семестар 2023/2024

Последна измена: септември 21, 2023

Заверката на летниот семестар 2022/2023, како и запишувањето на зимскиот семестар во учебната 2023/2024 година за студентите запишани на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скоп­­­је, ќе ги содржи следниве чекори: Електронско пријавување од 12.9. до 24.9.2022 година Во системот iKnow www.iknow.ukim.edu.mk секој студент треба да го запише зимскиот семетар...

Подготвителна настава од Математика, Физика и Програмирање

Објавено: септември 6, 2023

Почитувани идни студенти на ФЕИТ, Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите математика, физика и основи на програмирање (Code@FEIT). Курсевите ќе се реализираат во 20 школски часа по секој  предмет,  во периодот од 14. до 29. септември 2023 година (математика и физика: 14.-22., Code@FEIT-25.-29.). На подготвителните курсеви ќе се...

Соопштение за организирање на дополнителна ден сесија

Објавено: септември 5, 2023

Согласно академскиот календар за учебната 2022/2023 година, дополнителната ден сесија за предметите од зимскиот/непарен семестар ќе се одржи во среда, 13.9.2023 година. Студентите може да пријават само еден предмет што го слушале во зимскиот семестар во учебната 2022/2023 година и за кој ги реализирале сите академски обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за дополнителната...

Прелиминарна ранг листа – прв уписен рок 2023

Објавено: септември 1, 2023

Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ) – Државна квота Електроенергетика и проектен менаџмент (ЕЕПМ) – Државна квота Електроенергетски системи (ЕЕС) – Државна квота Компјутерско системско инженерство, автоматика и роботика (КСИАР) – Државна квота Компјутерски технологии и инженерство (КТИ) – Државна квота Компјутерско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ) – Државна квота Телекомуникации и информациско...

Потребни документи за пријавување за упис во првиот уписен рок на прв циклус студии во учебната 2023/2024

Последна измена: август 22, 2023

Доставувањето на документи за пријавување на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника и информациски технологии на прв циклус студии во првиот уписен рок во учебната 2023/2024 година ќе се врши во Читалната на Факултетот (приземје) на 30.8.и 31.8.2023 година од 8.30 до 15 часот. Пред доставувањето на документите, секој заинтересиран кандидат треба да се...

Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии на УКИМ во Скопје во учебната 2023/2024 година

Објавено: јули 4, 2023

К О Н К У Р С  за запишување студенти на прв циклус студии  на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2023/2024 година...

Пријавување испити за трета (септемвриска) испитна сесија 2023 – прв циклус студии

Објавено: јуни 29, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во септемвриска (трета) испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 3.7. до 20.8.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите кои ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во...

Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Последна измена: јуни 20, 2023

На 21 јуни 2023 година со почеток во 10 часот, во Сала за конференции на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2021/2022 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: мај 12, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во летна – втора испитна сесија 2023 (јунска испитна сесија) ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 15.5 до 4.6.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и...

Соопштение за неактивирани предмети

Последна измена: февруари 24, 2023

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во летниот семестар во учебната 2022/2023 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

СООПШТЕНИЕ – Задолжителен систематски преглед за студентите од прва година

Објавено: февруари 15, 2023

Се известуваат сите студенти запишани по првпат во прва година во учебната 2022/2023 (бруцоши) дека треба да се јават на задолжителен систематски преглед во период од 13.3. до 24.3.2023 год. Систематскиот преглед ќе се врши во ЗУ Поликлиника на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“- Скопје (сместена е во студентскиот дом “Кузман Јосифовски –Питу“, бул. “Митрополит...