Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологииupisi2016.png


КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии во учебната 2016/2017 година

Објавен е конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии - магистерски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во учебната 2016/2017 година.

Повеќе...


Подготвителна настава по математика и физика за новите студенти

Институтот за математика и физика при Факултетот за електротехника и информациски технологии, во Скопје, во периодот од 31 август до 13 септември 2016, организира подготвителни курсеви по математика и физика за новите студенти.

Повеќе...


Уште една успешно организирана летна школа при Институтот за електроника

image001.jpgИ шестата летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ претставуваше одлично инвестирано време во учење, експериментирање, натпреварување и дружење. Тоа имаа можност да го откријат педесет и четирите пријавени кандидати кои одлучија да ја посетуваат школата веднаш по завршената испитна сесија.

Повеќе...


Пом. асист. м-р Валентин Раковиќ добитник на овогодинешното признание за еден од најдобрите научници на УКИМ

naucnik2016_1.jpgПом. асист. м-р Валентин Раковиќ од Институтот за телекомуникации и истражувачката група WiNGroup е еден од добитниците на престижната награда од УКИМ како еден од најдобрите научници на универзитетот за изминатата 2015 година.

Повеќе...


Подготвителен курс по математика за матуранти

Институтот за математика и физика при ФЕИТ, организира подготвителен курс по математика за матуранти. Посетувањето на подготвителниот курс е од особено значење за припремата на матурантите за престојната државна матура по математика, како и подготовка за предметите од областа на математика кои се слушаат во првиот семестар на студирање на ФЕИТ.

Повеќе...


ITU Centre of Excellence elearning курс: „Broadband Internet and Future Networks“, 31 мај – 27 јуни 2016

ITU_Academy_logo.pngInternational Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Broadband Internet and Future Networks” од 31 мај до 27 јуни 2016 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа.

Повеќе...

Конкурс за стипендии

evnelemmepsob.png

ISO 9001:2008

Календар
aвгуст
« aвгуст 2016 »
повтсрчепесане
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031