RoboMac 2020 – натпревар по роботика и автоматика во Македонија

Датум на настан: 09.03.2020

Факултетот за електротехника и информациски технологии ги повикува сите студенти, ентузијасти и љубители на роботиката да се пријават на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2020”, кој ќе се одржи по десетти пат во периодот од 9-ти до 14-ти март. Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во парови, да ги употребат...

Работилница за програмите на ЕВН Македонија

Датум на настан: 26.02.2020

Место: Сала за состаноци на ФЕИТ Почеток: 12 часот Почитувани студенти од електроенергетските насоки Ве покануваме да присуствувате на работилницата која ЕВН Македонија ја организира на нашиот Факултет, со цел да Ве запознаат со нивните програми за практиканска работа, стипендии и можности за вработување....