Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ е официјално овластен ECDL тест центар

Објавено: јуни 10, 2020

Со потпишување на овој договор ФЕИТ е првиот државен факултет во Македонија кој ќе врши обука и полагање по програмата на ECDL/ICDL. Почнувајќи од денес сите студенти покрај дипломата од факултет ќе можат да добијат и меѓународен сертификат за познавање на компјутери и компјутерски програми....