Дигитално Мени – национални победници на “Generation Unlimited” натпреварот за дигитална инклузија

Објавено: мај 30, 2020

Тимот Mind Benders со нивното решение Дигитално Мени се национални победници и продолжуваат во глобалниот „Generation Unlimited” натпревар! Таму заедно со останатите проекти од 41 земја, ќе се натпреваруваат за дополнителна поддршка од глобалните партнери на UNICEF! Тимот Mind Benders е составен од двајца студенти на ФЕИТ: Марија Чаушевска и Дамјан Златинов, Ивона Миланова (дипломиран...

Соопштение за јунската испитна сесија 2019/2020

Објавено: мај 26, 2020

      РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Универзитет „Св. Кирил и Методиј” -Скопје Факултет за електротехника и информациски технологии   СООПШТЕНИЕ Врз основ на одлуката на Ректорската управа донесена на седницата одржана на 19.5.2020 година, јунската испитна сесија на Факултетот за елктротехника и информациски технологии започнува на 8. јуни и трае до 17 јули 2020 година....

Покана за отворен семинар Костал – Охрид

Последна измена: мај 24, 2020

ОТВОРЕН СЕМИНАР ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ ВО СОРАБОТКА СО КОСТАЛ Почитувани студенти, Ве покануваме на отворен семинар преку интернет организиран во соработка со компанијата КОСТАЛ од Охрид. КОСТАЛ е денес еден од водечките добавувачи на сложени електронски и мехатронски производи за индустриски и автомобилски апликации. Вклучувајќи ја фабриката сместена во Охрид, КОСТАЛ е лоцирана  во вкупно  21 земја...

Оглас за Летна Школа во Либерти – Скопје

Објавено: мај 18, 2020

Вклучете се во Летната Школа на еден од најголемите производители на челик на Балканот – Либерти Скопје, со апликација на: HRIntern.Skopje2@libertysteelgroup.com...

ОДРЖАНА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „Higher Education – Common Values, Competencies and Sustainable Development“

Објавено: мај 15, 2020

На 12 мај 2020 година, се одржа еднодневна онлајн конференција со наслов „Higher Education – Common Values, Competencies and Sustainable Development“. Факултетот за електротехника и информациски технологии, покрај техничката поддршка за реализиација на настанот, даде придонес кон конференцијата и со учество на дел од својот кадар и студенти. Според деканот на ФЕИТ, професор д-р Димитар...

ITU Centre of Excellence elearning курс: „Future Broadband Internet, Cloud Computing and Internet of Things”

Датум на настан: 26.05.2020

  26 мај – 22 јуни 2020   International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Future Broadband Internet, Cloud Computing and Internet of Things” од 26 мај до 22 јуни 2020 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа, при...