Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС +

Објавено: јуни 30, 2020

Рок за аплицирање до 1.10.2020    Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ KА 103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за индивидуална мобилност за студенти. Кандидатите лично ја поднесуваат апликацијата во 3 примерока до Еразмус+ координаторот на ФЕИТ  проф.  д-р Маргарита Гиновска, најдоцна до 1 октомври 2020 година. Повеќе информации и потребните документи...

Оглас за пракса во Solutionade

Објавено: јуни 25, 2020

Kомпанијата Solutionade од Скопје, фокусирана на Microsoft Dynamic 365/CRM, има потреба од практиканти. Бараме позитивни, мотивирани личности со желба за личен напредок и долгорочна соработка. Што можете да очекувате: – развивање на CRM модули со JavaScript и HTML – развивање на бизнис логика со .Net и C# – насока и менторство од искусни девелопери –...

Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2020/2021 година

Објавено: јуни 25, 2020

Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2020/2021 година...

Продолжен рокот за аплицирање за INNO-SAE 2020

Последна измена: јуни 25, 2020

ИНОФЕИТ и УСС објавуваат дека рокот за поднесување апликации за студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere – INNO-SAE 2020 е продолжен до 10ти јули 2020. Програмата е отворена за сите студенти на УКИМ и поддржува оригинални идеи со мултидисциплинарен пристап кои обезбедуваат зголемена амбиентална интелигенција за различни апликации. Во следниот период ќе биде организиран...

ФЕИТ одбележува 61 година од основањето

Објавено: јуни 19, 2020

Секогаш е добро да се потсетиме на убавите моменти, а во изминативе 61 година ги имаше многу! ФЕИТ одбележува 61 година од основањето, во поинакви околности, но со истите желби - продолжуваме понатаму заедно со вас....

Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ е официјално овластен ECDL тест центар

Објавено: јуни 10, 2020

Со потпишување на овој договор ФЕИТ е првиот државен факултет во Македонија кој ќе врши обука и полагање по програмата на ECDL/ICDL. Почнувајќи од денес сите студенти покрај дипломата од факултет ќе можат да добијат и меѓународен сертификат за познавање на компјутери и компјутерски програми....

Дополнителни информации за спроведување на испитите во јунската испитна сесија

Објавено: јуни 9, 2020

Испитите во јунската испитна сесија се спроведуваат со физичко присуство и online, според објавениот распоред достапен на веб страницата на факултетот: https://feit.ukim.edu.mk/i-ciklus/raspored-na-ispiti/ Секој студент е должен да ја пополни анкетата на е-курсеви со која ќе го потврди своето присуство на испитот најдоцна 48 часа пред почетокот на испитот согласно претходно објавената процедура достапна на веб...