Повик за Програма за пракса на Германското стопанство

Објавено: октомври 19, 2020

Програмата за Пракса на Германското Стопанство (www.stipendienprogramm.org) им овозможува на студентите (дипломирани и недипломирани) да стекнат работно искуство во водечки компании во Германија. Во последните 17 години се поддржани повеќе од 800 студенти и млади академски граѓани од Земјите на Западен Балкан. Сите стипендисти поминуваат три до шест месеци во Германија, каде што го проширируваат...